Tuulilasi

Uusi Prius liian tylsä – muotoiltiin uudelleen


Automotive News on saanut selville, että seuraavan sukupolven Priuksen muotoilu ei kelvannutkaan Toyotan pomoille. Tämän takia Prius jouduttiin muotoilemaan kokonaan uudestaan.
Kuvat Toyota

Kun aika oli koittanut Priuksen muotoilun hyväksyttämiselle, ei auton ulkonäkö miellyttänytkään Toyotan johtoporrasta ja erityisesti toimitusjohtajaa Mitsuhisa Katoa. Priuksen alkuperäinen muotoiluehdotelma oli kuulemma aivan liian tylsä.

Toyotan pääjohtaja Akio Toyoda oli painottanut jo jonkin aikaa, että merkin autojen design on oltava aiempaa emotionaalisempi. Priuksen designin täyskäännös on sisäpiirilähteiden mukaan tapahtunut joskus viime vuonna.

Tätä pidetään nyt yhtenä suurimmista syistä, miksi Priuksen lanseeraus myöhästyy aiemmin luvatusta. Maailman myydyimmän hybridin julkaisu piti tapahtua keväällä 2015, mutta siirtynee nyt vuoden loppuun.

On arveltu, että tulevassa Priuksessa on piirteitä Pariisin autonäyttelyssä esitellystä C-HR -konseptiautosta. Toyotalta on kerrottu, että polttokennoauto Mirain design on tarkoitettu ainoastaan merkin polttokennoautoille.

Priuksesta halutaan tehdä Automotive Newsin lähteiden mukaan aiempaa nuorekkaampi ja sen muotoilulla halutaan murtaa käsityksiä ”tylsästä ekoautosta”. Huhuissa on pyörinyt, että Plug-In-Hybrid ja perinteinen hybridimalli eroaisivat ulkoisesti toisistaan.

Toyota lataa uuteen Priukseen paljon odotuksia, sillä se toimii merkin uuden teknologian testipenkkinä. Autossa lanseerataan uuden sukupolven hybriditeknologiaa sekä uusi modulaarinen pohjalevy. Pieni myöhästyminen ei siksi välttämättä ole lainkaan huono asia.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Julkaistu: 16.12.2014