Tuulilasi

Uusi pätkä valtatie 7:n moottoritietä avataan tänään


Moottoritie Koskenkylästä Kotkaan valmistuu kokonaisuudessaan syksyllä 2014.
Kuvat Liikennevirasto, Lentokuva Vallas Oy

Tänään tiistaina iltapäivällä avataan moottoritienä liikenteelle Pyhtään ja Heinlahden välinen tieosuus, kertoo Liikennevirasto. Seuraavaksi liikenteelle avataan Loviisan ja Ahvenkosken välinen tieosuus.

Viimeiseksi valmistuu Ruotsinpyhtään ja Ahvenkosken välinen tieosuus, jonka jälkeen uusi moottoritie kulkee Koskenkylästä Kotkaan.

Yhteensä lähes 53 kilometriä pitkän Koskenkylä–Kotka-moottoritien rakentaminen on jaettu 6 tieosuuteen.

”Työt tieosalla (Pyhtää-Heinlahti) ovat edenneet hieman suunniteltua aikataulua nopeammin”, kertoo projektinjohtaja Jukka Hietaniemi Liikennevirastosta.

Pyhtään ja Heinlahden välille rakennettiin kokonaan uusi 14 kilometriä pitkä moottoritie maastoon. Merkittävimmät rakennuskohteet osuudella ovat Siltakylän ja Heinlahden eritasoliittymät.

”Liikenteeseen vaikuttavia töitä ei ole enää jäljellä, mutta esimerkiksi liikennetelematiikan asennustyöt jatkuvat. Telematiikka otetaan käyttöön Porvoon ja Kotkan välillä syksyllä 2014, kun uusi moottoritie Koskenkylästä Kotkaan avataan kokonaisuudessaan liikenteelle”, Hietaniemi kertoo.

Seuraavaksi liikenteelle avataan Loviisan ja Ahvenkosken (kuvassa) välinen tieosuus. Viimeiseksi valmistuu Ruotsinpyhtään ja Ahvenkosken välinen tieosuus, jonka jälkeen uusi moottoritie kulkee Koskenkylästä Kotkaan

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa

Julkaistu: 12.8.2014