Tuulilasi

Uusi Mercedes-Benz E-sarjan Coupé julki – Erotatko sen sisarmalleista?Uusi Mercedes-Benz E-sarjan Coupé julki – Erotatko sen sisarmalleista?

Mercedes-Benz on julkistanut coupé-kattoisen version E-sarjastaan. Muotoilullisesti auto jatkaa tähtikeulan tuttua designlinjaa.
Teksti Max Lange
Kuvat Daimler

Linjakkaat muodot omaava E-sarjan Coupé on kuin valettu samasta muotista C-sarjan Coupén ja S-sarjan Coupén kanssa. Tottumattoman silmän voi olla vaikeaa erottaa näitä kolmea mallia toisistaan. Kokoluokkansa puolesta malli sijaitsee juurikin C- ja S-sarjojen välissä. Uutuus on reilut 12 cm nykyistä C-sarjan Coupéta pidempi.

Kuten Mercedeksellä on usein tapana, haluaa merkki lanseerata myös jonkin uuden ominaisuuden mallijulkistuksen yhteydessä. E-sarjan Coupé onkin saanut takavalot, jotka tervehtivät kuljettajaa valokuviolla autoa lukittaessa ja avattaessa.

Coupén ohjaamo on myös tuttu E-sarjan sedanista ja farmarista. Merkittävin ero löytyy kuitenkin tyylikkäistä ilmansuuttimista, jotka jäljittelevät turbiinimoottoria. Sisätilat ovat myös kasvaneet joka suuntaan edeltäjään verrattuna.

Coupé jakaa perustekniikkansa tavallisen E-sarjan kanssa pohjalevyä ja voimalinjavaihtoehtoja myöten. Coupén alusta on Mercedeksen mukaan viritetty sporttisen mukavaksi, se sijaitsee myös 15 mm perusmallia alempana. Autoon tarjotaan alkuvaiheessa yhtä dieseliä ja kolmea eri bensiinimoottoria.

E-sarjan Coupén saapuu myymälöihin kesän 2017 aikana. Virallinen ensiesittely tapahtuu Detroitin autonäyttelyssä tammikuussa.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 14.12.2016