Uusi Lasten suusta -kirja ilmestynyt
Kulttuuri
Uusi Lasten suusta -kirja ilmestynyt
Avun ikisuositun Lasten suusta -palstan parhaat palat on taas koottu kansien väliin. Juuri ilmestynyt Lisää lasten suusta (Paasilinna) on kutkuttava kokoelma suomalaislasten sutkautuksia perhe-elämästä, kirkonmenoista, liikenteestä, eläimistä – ja elämästä, alusta loppuun.
24.1.2013
 |
Apu

Lasten maailmassa ei ole väärinkuultuja lauseita. Lasten suusta kuulee totuuden sellaisena kuin lapsi sen ymmärtää. Ja se totuus tuntuu usein olevan hauskempi kuin aikuisten maailmassa.

Viisivuotias Anssi oli ulkona leikkimässä, kun naapurin iso saksanpaimenkoira Hani tuli pihaan ja rupesi nuuskimaan Anssia. – Isi, tuo koira haistaa, että minussa on luita, huusi Anssi. Veli, Iitti

Pikku-Mari oli tehnyt jotain tuhmaa. Äiti torui tyttöä sanoen: – Minua ihan itkettää. Siihen Mari: – Itke vaan, se helpottaa. Äiti, Maija-Leena Lehmo

Siiri, 4 vuotta, kiukutteli illalla. Äiti tuumasi: – Olet yliväsynyt, kun et nukkunut päiväunia päiväkodissa. Seuraavana päivänä hakiessaan tyttöä päiväkodista äiti tiedusteli, oliko tämä nukkunut. Siiri mietti ja sanoi: – En minä muista. Mutta kyllä sinä illalla huomaat. Siirin mummi Lisää lasten suusta (Paasilinna) on hulvaton, suomalaisten lasten suusta kuultujen oival­lusten kokoelma. Tarinat ovat vuodesta 1979 julkaistun APU-lehden suosikkipalstan parhaimmistoa. Naurettavan hauskaa lukemista ja osuva lahja koko suvulle, muksusta mummuun.

Kommentoi »