Tuulilasi

Uusi Kia Ceed sai hinnat - Suomeen syyskuussa

Uusi Kia Ceed sai hinnat - Suomeen syyskuussa
Kolmannen sukupolven Kia Ceed esitellään Suomessa syyskuun alussa. Uuden Ceed-malliston hinnat (WLTP) alkavat 20 490 eurosta.
Kuvat
Julkaistu: 20.8.2018

Ceed on ollut yksi luokkansa kestosuosikkeja Suomessa. Mallia on myyty meillä yhteensä yli 27 000 kappaletta. Ceed on nauttinut suurta suosiota myös muualla Euroopassa. Kia Ceediä on valmistettu ensimmäisestä sukupolvestaan vuodesta 2006 lähtien jo 1,28 miljoonaa kappaletta. Uusi Ceed on suunniteltu ja valmistettu edeltäjiensä tavoin Euroopassa.

Uusi Kia Ceed ja Ceed Sportswagon tarjoavat uusia teknologioita sekä muotoilua, joka on ollut Ceedin tunnuspiirre sen ensiesittelystä alkaen. Malli omaa piirteitä myös urheilullisesta Stinger-mallista.

Uusi Ceed on aiempaa näyttävämpi, monikäyttöisempi, turvallisempi ja nautinnollisempi ajettava. Ceed on varustettu kaikkien uusien Kia-mallien tavoin ainutlaatuisella 7 vuoden takuulla, joka on osoitus Kian laadusta.

Uuden Ceed Sportswagonin muotoilu on mahdollistanut tavaratilan kasvattamisen 625 litraan, joka on enemmän kuin monella suuremmalla D-segmentin mallilla. Vastaavasti uusi Ceed on yksi oman luokkansa tilavimpia hatchback-malleja 395 litran tavaratilallaan.

Uusi Ceed on suunniteltu yksinomaan eurooppalaisille asiakkaille ja teille. Ajotuntumaltaan Ceed on edeltäjäänsä tunnokkaampi uudistetun jousitusrakenteen tarjotessa kuljettajalle välittömän ohjausvasteen. Uutta Ceediä onkin testattu useilla eurooppalaisilla teillä ja päällysteillä, jotta ohjaustuntumasta on saatu dynaaminen niin mutkaisilla pikkuteillä kuin moottoriteilläkin.

Uuden Ceedin ja Ceed Sportswagonin asiakkailla on valinnanvaraa moottoreiden osalta. Moottorivalikoima koostuu kahdesta eri bensiinimoottorista ja kahdesta dieselmoottoriversiosta. Bensiinimoottorivalikoimassa on saatavana Kian suosittu 1.0 T-GDI -moottori (120 hv). Uutena moottorina tulee tarjolle 1.4 T-GDI -bensiiniturbomoottori (140 hv).

Uusi Kia Ceed on saatavana myös 1.6 CRDI -dieselmoottorilla (115 & 136 hv). Kaikki moottorit ovat saatavana kuusivaihteisella manuaalivaihteistolla. 1.4 T-GDi ja 1.6 CRDi -moottorit tulevat tarjolle myös Kian 7-vaihteisella kaksoiskytkin automaattivaihteistolla.

Uudessa Kia Ceedissä on varustetasoja neljä: LX, EX, Business Premium sekä myöhemmin esiteltävä GT-Line. Jo LX-varustetasoon kuuluvat vakiona muun muassa aktiivinen kaistavahti, kaukovaloautomatiikka, automaattinen hätäjarrutusjärjestelmä ja kuljettajan vireystilan valvonta sekä vakionopeudensäädin. Ceed on ensimmäinen Kia, joka on saatavana myös autonomisen ajon tason kaksi mukautuvalla kaistallapitoavustimella.

Järjestelmä seuraa tiemerkintöjä ja pitää auton kaistallaan, kiihdyttää, jarruttaa ja ohjaa edessä olevaan liikenteeseen mukautuvasti. Kaistallapitoavustin käyttää sensoreita pitämään turvallisen välimatkan edessä ajavaan liikenteeseen ja on toiminnassa 0-130 km/h nopeuksissa.

Uusi Ceed-mallisto esitellään Suomessa 8.-9. syyskuuta.

Kommentoi »