Tuulilasi

Uusi keksintö paljastaa renkaiden kunnon – pelkkä yliajaminen riittää


Nokian Renkaiden ja sen omistaman rengasketju Vianorin uusi palvelu, Snapskan, kertoo autoilijalle renkaiden urasyvyyden.
Teksti Niko Rinta
Kuvat Nokian Renkaat

Snapskan on 3D-skannausteknologiaan perustuva tapa mitata renkaiden urasyvyyttä ja turvallisuutta. Ajoneuvo ajetaan automatisoidun yliajoskannerin yli, joka lukee renkaat samalla kun kamera tunnistaa ajoneuvon rekisterinumeron perusteella. Skannauksen jälkeen ajoneuvon kuljettaja saa halutessaan henkilökohtaisen maksuttoman rengasraportin tekstiviestillä tai sähköpostilla, riippumatta siitä minkä valmistajan renkaat autoon on asennettu.

3D-skannausteknologiaan perustuva palvelu on maksuton, ja rengasvalmistajan tarkoituksena on tarjota renkaiden kunnontarkistusta vilkkaiden reittien varrella. Ensimmäinen skannauspiste otettiin käyttöön tänään torstaina Helsingin Q-Park Iso Erottajan parkkihallissa, sisääntuloväylällä, ja lähiaikoina skannauspisteitä tulee myös muualle Suomeen. Lisäksi palvelu otetaan käyttöön useassa eri maassa lähivuosina. Jatkossa renkaiden kunnon voi tarkistaa skannerilla myös Vianorin myyntipisteissä, ja samalla palvelun käyttäjä saa halutessaan tarjouksen uusista renkaista.

Tekninen ratkaisu on kehitetty yhteistyössä Futuricen ja Affecton kanssa. Kokonaisuuden mahdollistaa brittiläisen Sigmavisionin patentoima 3D-skannausteknologia.

Julkaistu: 1.12.2016