Tuulilasi

Uusi 6-sarjan BMW laihduttaa – joko nyt Porschen haastajaksi?Uusi 6-sarjan BMW laihduttaa – joko nyt Porschen haastajaksi?

Auto Bildin saamien tietojen mukaan seuraavan sukupolven BMW 6-sarjan solakoituu huomattavasti nykyisestä.
Teksti Max Lange

Saksalaislehden mukaan jo nykyisen 6-sarjan piti haastaa Porsche 911:n. Näin ei kuitenkaan käynyt, koska kuutosesta tuli isokokoinen ja painava GT, eikä niinkään ketterä urheiluauto. Seuraavan sukupolven pitäisi muuttaa tämä kaava.

Auto Bildin mukaan uusi 6-sarjan Coupe näkisi päivänvalon jo kesällä 2017. Kuten nykyinen 7-sarja ja pian uudistuva 5-sarja, on myös 6-sarja laihduttamassa peräti 100 kg nykyisestä. Tätä avittaa uuden CLAR-pohjarakenteen tuomat alumiiniset ja hiilikuituiset rakenteet.

BMW haluaa pitää myös mittojen kasvun aisoissa. Uuden sukupolven etu- ja takaylitykset lyhenevät nykyisestä ja sisätilat aiotaan pakata paremmin kuin nykyisessä sukupolvessa.

Saksalaislehden tietojen mukaan moottoripaletti pysyisi pääosin ennallaan, joskin M6-mallin tehot kasvaisivat peräti yli 600 hevosvoiman. Hybridivaihtoehtoa ei kuitenkaan näillä näkymin olisi luvassa.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Julkaistu: 26.5.2016