Tuulilasi

Uusi 4–12-vuotiaille lapsille tarkoitettu turvaistuinsarja – keskiössä sivutörmäykset


Britax on lasten automatkustuksen turvallisuusvarusteiden valmistaja, ja se esittelee uuden KID-turvaistuinsarjan noin 4–12-vuotiaille lapsille. Uuden sarjan taustalla on muun muassa tutkimus, joka osoittaa, että noin 34 prosenttia lasten liikennekuolemista tapahtuu nokkakolareissa.
Kuvat Britax

Pääntuki, parempi sivuttaissuoja, intuitiiviset turvavyönohjaimet ja uutuutena energiaa vaimentava XP PAD -turvavyöpehmuste saattavat vähentää kolarissa aiheutuvia vammoja.

Uusi turvaistuinsarja on osa Britaxin tavoitetta, jonka mukaan useammat perheet käyttäisivät lapsillaan turvaistuimia, joissa on korkeat pehmustetut sivutuet, pääntuki sekä turvavyönohjaimet, jotka kaikki suojaavat lasta kolarissa.

– Ruotsissa turvaistuinkeskustelun pääaiheena on perinteisesti ollut se, että lapsi matkustaisi mahdollisimman pitkään selkä menosuuntaan. On kuitenkin vähintään yhtä tärkeää käyttää turvallisia turvaistuimia, kun lapsi on jo liian iso matkustamaan selkä menosuuntaan, eli useimmiten noin neljän vuoden iästä lähtien.

Koska istuinkorokkeissa ei ole lainkaan pääntukea, eivät ne näin ollen suojaa lainkaan sivutörmäyksissä, olemme Britaxilla päättäneet lopettaa niiden myynnin, kertoo Britax Pohjolan Lapsien markkinointipäällikkö Liza Alvarez.

Uudessa istuinsarjassa on XP- ja SL-tuotteita, jotka täyttävät sellaisten perheiden tarpeet, joiden lapset ovat jo kasvaneet ohi 15:n tai 25 kg:n painoisille lapsille tarkoitetuista turvaistuimista. Turvaistuimen oikea asennus varmistetaan ISOFIT-tekniikalla, joka on käytössä useimmissa KID-sarjan malleissa (poikkeuksena Kid XP ja Kid II). Sen avulla turvaistuin kiinnitetään suoraan auton ISOFIX-kiinnikkeisiin.

Kidfix XP SICT – sivutörmäyssuoja ja energiaa vaimentava turvavyöpehmuste

Britaxin uusi palkittu turvaistuin KIDFIX XP SICT asettaa alalle uusia turvallisuusstandardeja esittelemällä energiaa vaimentavat XP PAD -turvavyöpehmusteet.

XP PAD -turvavyöpehmusteet ovat vallankumouksellinen keksintö, jossa käytetään iskuja vaimentavaa vaahtomuovia. Se vaimentaa törmäyksessä syntyviä voimia ja ohjaa niitä pois lapsen rintakehältä. Pehmuste kiinnitetään auton normaaliin turvavyöhön.

Kun lapsen pää heilahtaa eteenpäin törmäyksen voimasta, niska saa tukea leuan painuessa pehmustetta vasten. Tämä voi vähentää niskaan kohdistuvaa rasitusta jopa 30 % verrattuna tavalliseen kolmipisteturvavyöhön ilman pehmustetta.

Sivutörmäykset ovat yksi vakavimpia onnettomuuksia liikenteessä, joten tässä turvaistuimessa on myös edistyksellinen sivutörmäyssuoja, joka on integroitu istuimen rakenteeseen siten, että se vähentää sivutörmäyksen vaikutuksia – SICT (Side Impact Cushion Technology).

Sivutörmäyssuoja sijoitetaan istuimen lähinnä ovea olevaan reunaan ottamaan vastaan törmäysvoimia auton oven ja istuimen välissä. Se voi vähentää törmäyksen voimaa jopa 40 % ennen sen osumista lapseen.

KIDFIX SL SICT – helppo kiinnittää ja siirtää

KIDFIX SL SICT -mallissa lyhenne SL tulee sanoista ”Soft Latch-system” (pehmeä kiinnitysjärjestelmä). Turvavyönohjaimien lisäksi V-muotoinen pääntuki, korkea sivuttaissuoja ja säädettävä pääntuki kuuluvat kaikkien BRITAX KID -turvaistuimien varustukseen.

Näiden lisäksi SL-istuimissa on pehmeä solki, jonka avulla turvaistuin on helpompi kiinnittää ja siirtää autoissa, joissa on käytössä ISOFIX-kiinnikkeet. Solki on erityisen kätevä silloin, kun auton ISOFIX-kiinnikkeiden käyttäminen on vaikeaa. Turvaistuin on lisäksi niin kevyt, että se on helppo siirtää autosta toiseen.

– Meille on tärkeää saada vanhemmat ymmärtämään, etteivät kaikki selkänojalliset turvaistuimet ole samanlaisia, minkä vuoksi kehotammekin vanhempia miettimään ostostaan huolellisesti. Lisäksi on tiedettävä, miten turvaistuin siirretään, jotta se kiinnittyy turvallisesti ja oikein.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa.

Julkaistu: 15.7.2014