Apu

Uuninpankkopoika Saku Timonen ei sulata Soini-äänestystä: "Ei löytynyt yhtään miestä, jolla olisi ollut munaa"

Uuninpankkopoika Saku Timonen ei sulata Soini-äänestystä: "Ei löytynyt yhtään miestä, jolla olisi ollut munaa"
Timo Soini sai viime perjantaina 21.9. eduskunnan luottamuksen äänin 100–60.
Julkaistu: 24.9.2018

Uuninpankkopoika Saku Timonen sivaltaa blogissaan niin sinisiä, kokoomuslaisia kuin keskustalaisiakin. Timonen toteaa, että Petteri Orpon viimevuotiset puheet yhteisestä arvopohjasta olivat "silkkaa hölynpölyä". Hänen mukaansa kyse oli yksinkertaisesti "Timo Soinista ja hänen hillotolpastaan" niin perussuomalaisten puheenjohtajan vaihdoksessa, kun Jussi Halla-aho ei kelvannut hallitukseen, kuin eduskunnan perjantaisessa luottamusäänestyksessä.

Samoin perjantain äänestys ei koskenut aborttioikeutta, ei sanan- ja uskonnonvapautta eikä Timo Soinin mielipiteenvapautta.

Äänestettiin siitä, saako Suomen ulkoministeri maailmalla hilluessaan toimia ja puhua vastoin Suomen virallista linjaa. Vastaus on selvä: kyllä saa. Siinä eivät arvot ja virallinen doktriini paljon paina.

Äänestyksessä ei edes ollut koko hallituksen luottamus, vaan yhden ministerin.

Hallituskysymyksen siitä tekivät siniset, jotka uhkasivat lähteä hallituksesta, jos Soini saa epäluottamuslauseen. Puolentoista prosentin kannatuksella tämä vaaleilla eduskuntaan valitsematon pienpuolue pitää panttivankinaan kokoomusta ja keskustaa. Se on kummallista, sillä eivät siniset mihinkään olisi lähteneet, ja sen hallituskumppanit tietävät ihan hyvin. Soini olisi ihan hyvin voitu korvata Sampo Terholla ja Terhon nykyiselle ministerinpostille istuttaa joku muu. Nyt näyttää siltä, että tätä maata johtavat Timo Soini ja hänen omatuntonsa.

"Miettikääpä sitä, kun seuraavan kerran puhutaan tasa-arvosta"

Hallituspuolueiden rivit olivat liki rikkomattomat.

Kokoomuksesta löytyi kolme naista, jotka uskalsivat olla äänestämättä puolesta tai vastaan. Sanon tarkoituksella, että he uskalsivat, sillä heitä on varmasti painostettu äänestämään Soinin puolesta. Sen sijaan enempää kokoomuksesta kuin keskustastakaan ei löytynyt yhtään sellaista miestä, jolla olisi ollut munaa olla edes äänestämättä. Miettikääpä sitä, kun joku heistä seuraavan kerran puhuu tasa-arvosta ja naisten oikeuksista.

Timonen painottaa, että arvoilla, sananvapaudella ja uskonnolla ei ollut mitään tekemistä koko asian kanssa, vaikka Soini markkinoi asiaa katolisella uskollaan.

Koko arvoton näytelmä perustuu syksyn 2015 lehmänkauppoihin, jolloin kokoomus sai terveydenhuollon markkinamallin ja keskusta maakuntahallinnon. Tämä sote- ja maakuntauudistuksen nimellä kulkeva jättihanke antaa terveydenhuollon yksityisten suuryritysten temmellyskentäksi verovaroin, ja keskusta saa vallan maakuntahallinossa.

Raha ja valta puhuvat, Timonen toteaa. Löydät Timosen blogin täältä.

Heidi Hautala: Kyse paljon laajemmasta taantumuksellisten arvojen paluusta

SDP, vihreät, Vasemmistoliitto ja RKP olivat vaatineet äänestystä Soinin aborttikantojen vuoksi. Soini muun muassa osallistui virkamatkalla abortinvastaiseen mielenosoitukseen. Europarlamentaarikko Heidi Hautala tiivisti Facebookissa, miksi asia on tärkeä:

Aborttioikeus on naisten oikeuksien keskiössä. Kansainvälisesti voimiaan kasvattava Anti Choice -liike käyttää juuri aborttivastaisuutta keskeisenä viestinään, mutta todellisuudessa kyse on paljon laajemmasta taantumuksellisten arvojen paluusta.

Samat liikkeet vastustavat feminismiä, vähemmistöjen oikeuksia, ehkäisyvalistusta ja seksuaalikasvatusta. Liikkeen koodisanoihin kuuluvat ministeri Soininkin usein toistamat "perinteiset arvot".

Näinä aikoina jo saavutetuista oikeuksista on pidettävä kiinni entistäkin tiukemmin. Suomen hallituksen tulisi osoittaa tässä esimerkkiä ja seisoa tiukasti naisten puolella - eikä katsoa taantumuksellisen liikkeen viestien levittämistä läpi sormien.

3 kommenttia