Tuulilasi

Uudistunut Volkswagen Golf Sportsvan sai hinnat


Uudistunut kompaktin kokoluokan Golf Sportsvan tarjoaa runsaasti tilaa, korkeamman istuinkorkeuden ja mukautuvuutta. Uudistuneen Volkswagen Golf Sportsvanin hinnat alkavat 22 559,58 eurosta (1,0 TSI 63 kW (85 hv) manuaali, Trendline).
Kuvat Volkswagen

Suomessa Golf Sportsvan on nyt saatavilla neljällä TSI-bensiinimoottorilla teholuokissa 63 kW (85 hv)–110 kW (150 hv). DSG-automaattivaihteisto on valittavissa 1,0 TSI 81 kW sekä 1,5 TSI EVO 96 kW ja 110 kW versioihin. Tehokkaat nelisylinteriset turboahdetut EVO-moottorit on varustettu sylinterien lepuutustoiminnolla. Moottorivalikoima täydentyy alkuvuodesta 2018 vielä kahdella TDI-dieselmoottorilla.

Volkswagen Golf Sportsvan on saanut samat uudistuselementit kuin Golf. Uudistunut Sportsvan on voimakkaammin muotoiltu ja sen ilme on entistä elegantimpi. Puskurit on uudelleen muotoiltu ja xenon-ajovalot on korvattu led-ajovaloilla. Vakiovarusteena on halogeeniajovalot led-päiväajovaloilla ja led-takavaloilla. Comfort ja Highline-varustelutasoon voi valita myös dynaamiset ajotilanteen mukaan säätyvät led-ajovalot. Saatavilla on myös uusia ulkovärejä ja istuinkankaita. Lisävarusteena saatavilla on myös mm. avaimeton lukitus ja käynnistys Keyless Access, panoraamakattoluukku, lämmitettävä nahkaverhoiltu monitoimiohjauspyörä ja tuulilasi sekä mukautuva alustansäätö DCC. Varustelutasoja on kolme: Trendline, Comfortline ja Highline.

Uudistuneen Volkswagen Golf Sportsvanin mitat ovat pysyneet ennallaan ja auto on 4 351 mm pitkä, 1 807 mm leveä ja 1 613 mm korkea. Golf Sportsvanin akseliväli on 50 mm (2 670 mm) pidempi kuin Golfissa. Comfortline-varustelutasosta alkaen matkustamossa on takana istuville kääntöpöydät, lehtitaskut ja esiin taitettavassa kyynärnojassa mukitelineet. Takaistuinta voi siirtää pituussuunnassa jopa 18 senttiä, jolloin tavaratilaa saadaan kasvatettua helposti selkänojat ylhäällä normaalista 550 litrasta 590 litraan. Takaistuimet taitettuna tavaratila kasvaa 1 520 litraan. Lisävarusteena tilattavan eteen taittuvan etumatkustajanistuimen selkänojan kanssa Sportsvanissa onnistuu jopa 2,48 metrin pituisten esineiden kuljetus. 

Aiempaa enemmän vakiovarusteita

Uudistuneessa Golf Sportsvanissa on nyt aikaisempaa enemmän vakiovarusteita ja uusimman sukupolven kuljettajaa avustavat järjestelmät. Vakiovarusteena on mm. ympäristönvalvontajärjestelmä Front Assist hätäjarrutustoiminnolla ja jalankulkijatunnistuksella. Lisävarustelistalta löytyvät mm. kaukovalojärjestelmä Dynamic Light Assist, kaistanpitoavustin Lane Assist, katvealueen varoitin Blind Spot, hätätilanneavustin Emergency Assist ja ruuhka-avustin Traffic Jam Assist. Perävaunun peruutusassistentti Trailer Assist on myös saatavilla ensimmäistä kertaa tähän malliin.

Myös infotainment-järjestelmät on päivitetty ja samalla kosketusnäyttöjen koot ovat kasvaneet kaikissa varustelutasoissa. Vakiovarusteisen kosketusnäytön koko on 6,5 tuumaa ja Discover Media radio ja navigointijärjestelmän yhteydessä koko kasvaa 8 tuumaan. Lisävarusteena tilattava uusi lasipintainen Discover Pro -infotainment-järjestelmä 9,2-tuuman kosketusvärinäytöllä tottelee puolestaan kosketuksen lisäksi sekä puhe että eleohjausta. Uudistunut Golf Sportsvan tarjoaa myös langattoman latauksen (Qi-standardi) ja Car-Net App-Connect -palvelut. Mirror Link, Apple CarPlay ja Android Auto -älypuhelinliitännät on saatavilla lisävarusteena. Car-Net Security ja Service -palvelut tulevat saataville myöhemmin.

Suomen Volkswagen-jälleenmyyjille uudistuneet Volkswagen Golf Sportsvanit saapuvat vuoden 2018 alussa. Hinnaston näet tästä linkistä ja lisävarustehinnaston tästä linkistä.

(Lähde: Volkswagen)

Julkaistu: 15.11.2017