Tuulilasi

Uudistunut Kia Rio sai hinnat Suomessa

Uudistunut Kia Rio sai hinnat Suomessa
Syksyllä Suomessa esiteltävä uudistunut Kia Rio on hinnoiteltu. Rio-malliston hinnat alkavat 15 390 eurosta.

Neljännen sukupolven Kia Rio saapuu uudistuneena markkinoille. Rio on ollut vuosien ajan yksi luokkansa myydyimmistä autoista maassamme. Rion kanta Suomessa on yli 17 000 kappaletta. Nyt esitellyt uudistukset vahvistavat Rion asemaa entisestään kilpaillussa B-segmentissä. Samalla Rio vankistaa Kian asemaa Suomen viidenneksi rekisteröidyimpänä henkilöautomerkkinä.

Uudistunut Rio pohjautuu auton vahvuuksin – käytännöllisyyteen, laatuun ja teknologiaan. Autoon tulee tarjolle myös uusia voimalinjoja. Rio on ensimmäinen Kia, jossa esitellään bensiinikäyttöinen 48V kevythybridijärjestelmä.

Rio-mallisto koostuu neljästä eri varustetasosta: LX, EX, TX ja GT-Line. Uusina mukavuus- ja turvallisuusvarusteina autoon on saatavana muun muassa mukautuva vakionopeudensäädin, kaistallapitoavustin, kuolleen kulman sekä risteävän liikenteen varoitusjärjestelmä, LED-ajovalot ja 8-tuumainen monitoiminäyttö suomenkielisenä.

Rio-mallisto on saatavana kolmella eri moottorilla: 1,2 (84 hv), 1,0 (100 hv) ja 1,0 (120 hv). Uudistuneet voimalinjat ovat pudottaneet Rion CO2-päästöjä jopa 13 g/km mallivaihtoehdosta riippuen. Tarjolle on tullut myös uusi kevythybridijärjestelmä, joka hyödyntää Rion Smartstream 1.0 T-GDI -bensiiniturbomoottoria (100 hv & 120 hv). Järjestelmä maksimoi polttoainetaloudellisuuden avustamalla kiihdyksissä sekä vastaavasti keräämällä liike-energiaa jarrutuksissa. Rion kevythybridin hinnat alkavat 19 390 eurosta.

Uusi Kia Rio esitellään Suomessa syyskuun ensimmäisenä viikonloppuna. Auto on varustettu kaikkien uusien Kia-mallin tavoin seitsemän vuoden tehdastakuulla.

Julkaistu: 26.8.2020
1 kommentti