Tuulilasi

Uudet peltipoliisit aiempaa vaikeampia huijata

1

Poliisihallitus ja Liikennevirasto ovat tehneet 4,4 miljoonan euron arvoisen 5-vuotisen sopimuksen uusista nopeusvalvontakameroista. Tarjouskilpailun voitti Oulun Energia Urakointi Oy, joka edustaa ruotsalaisen Sensys Gatso Group AB:n tuotteita. Uudet peltipoliisit mittaavat nopeuksia eri tekniikalla kuin nykyiset, joten niiden huijaaminen on entistä vaikeampaa.
Kuvat All Over Press

Nykyisinhän moni ajaa ylinopeutta, mutta jarruttaa juuri kameran kohdalla niin, että nopeus on rajoituksen mukainen. Uusissa kameroissa on kuitenkin tutkatekniikka, kun nykyiset mittaavat nopeuden tiessä olevilla antureilla juuri kameran kohdalla.

Ensimmäiset uudet valvontakamerat tulevat valtatie 4:n välille Lusi–Vaajakoski ja valtatie 6:n välille Koskenkylä–Kouvola.

Jatkossa kameroita tulee lisää ja niiden paikoista päätetään perustuen esimerkiksi tieosuuksien onnettomuushistoriaan ja riskeihin.

”Huhtikuussa 2018 alkavan sopimuskauden aikana hankitaan 150 liikennevalvontalaitteistoa”, sanoo Poliisihallituksen poliisitarkastaja Heikki Ihalainen.

Julkaistu: 10.4.2018