Tuulilasi

Uudenkaupungin autotehtaalle kiinalainen osaomistaja

Uudenkaupungin autotehtaalle kiinalainen osaomistaja
Uudessakaupungissa Mercedeksiä tällä hetkellä valmistava Valmet Automotive ja akkuratkaisujen tuottaja Contemporary Amperex Technology Limited (CATL) ovat sopineet strategisesta kumppanuudesta sähköautoratkaisuihin liittyen.

Samalla CATL on merkinnyt suunnatussa annissa Valmet Automotiven uusia osakkeita 22 prosentin omistusosuuden arvosta. Annin jälkeen Valmet Automotiven omistajina ovat Pontos (39 %), Tesi (39 %) ja CATL (22 %).

CATL on yksityisesti omistettu teknologia-alan yritys, jonka päätoimipaikka on Ningdessä, Kiinassa. CATL suunnittelee ja valmistaa litium-ioni -teknologiaan perustuvia sähköisen liikenteen akkuratkaisuja sekä tarjoaa niille jälkimarkkinapalveluita.

CATL on maailman kolmen johtavan autoteollisuuden akkuvalmistajan joukossa ja markkinajohtaja Kiinassa. Yrityksen laajaan asiakaskuntaan kuuluu myös johtavia eurooppalaisia autonvalmistajia, ja se laajentaa toimintaansa määrätietoisesti Euroopan nopeasti kasvavilla sähköautomarkkinoilla. Vuonna 2016 CATL työllisti yli 10 000 henkilöä. 

Julkaistu: 30.1.2017
Kommentoi »