Tuulilasi

Uudenkaupungin autotehdas saa kehuja: ”Mercedes yhä useamman vaihtoehto”


Eurooppa oli vankasti Mercedes-Benzin merkittävin markkina-alue vuonna 2017 lähes 955 301 auton osuudella. Kasvuprosentti oli 6,4 erityisesti E-sarjan sedan- ja farmarimallien ja SUV-malliston voimakkaan kysynnän siivittämänä.
Kuvat Mercedes

Yli 300 000 autoista myytiin Saksaan (3,5 %). Vahvinta kasvu oli Puolassa (42,4,2 %), Ruotsissa (15,4 %), Itävallassa (15,2 %), Belgiassa (15,1 % ja Espanjassa (11,9 %).

Mercedes-Benzin menestys heijastui vahvasti myös Suomessa (+10,8%), jossa viime vuonna myytiin 6519 uutta tähtikeulaista henkilöautoa – enemmän kuin koskaan aikaisemmin.

”Tänä päivänä Mercedes-Benz on yhä useamman autonostajan varteenotettava vaihtoehto. Tähän on malliston laajenemisen ohella ollut kiistatta suuri vaikutus myös Valmet Automotiven roolilla päämiehemme luotettavana ja tuotannoltaan kasvavana kumppanina. Tämän ansiosta Mercedes-Benz nähdään laajasti myös maamme talouden kannalta tärkeänä tuotteena”, Veho Oy Ab:n toimitusjohtaja Kenneth Strömsholm summaa vuodesta 2013 Suomessa jatkuneen positiivisen kehityksen.”

Uudenkaupungin tähdet ja E-sarja vahvassa vedossa 2017

Kompaktikokoluokan malleista on kasvanut merkittävä osa Mercedes-Benzin menestyksestä, sillä viime vuonna jo enemmän kuin joka neljäs maailmalla myyty Mercedes-malli kuului tähän kokoluokkaan. A-, B-, CLA-, CLA Shooting Brake ja GLA-malliston autoja myytiin yli 620 000 kappaletta, eniten Saksaan ja Kiinaan.

Yksittäisistä malleista kysytyin oli C-sarja 415 000 sedan- ja farmarimallin menekillään. Noin joka 4. niistä oli pitkäakselivälinen C-sarjan sedan, jota valmistetaan ja myydään ainoastaan Kiinassa. E-sarjan sedan- ja farmarimalleja toimitettiin yli 350 000 ja kasvua kertyi peräti 40 %. E-sarjan sedanin myynti Kiinassa yli kaksinkertaistui vuodesta 2016, ja suuri osa kysynnästä kohdistui niin ikään E-sarjan pitkäakseliväliseen malliin. Uutta S-sarjaa myytiin noin 70 000 kappaletta.

Mercedes-Benzin SUV-malliston suosio kasvaa jatkuvasti, sillä maasturien menekki lisääntyi 14 % yhteensä 805 000 autoon. GLA, GLC, GLC Coupé, GLE, GLE Coupé, GLS ja G-sarja tekivät näin yhden vuoden myyntiennätyksensä. Eniten myydyt malli olivat Uudessakaupungissakin valmistettava GLC sekä GLA.

Uudet diesel- ja bensiinimoottorit sekä EQC esitellään 2018

Ydinliiketoimintojensa menestyksen kantamana Mercedes-Benz voi keskittyä hellittämättä myös tulevaisuuden liikenne- ja liikkumisratkaisujen tutkimukseen ja suunnitteluun. Tänä vuonna esitellään uudet, entistä ympäristöystävällisemmät diesel- ja bensiinimoottorit yhä useampaan mallisarjaan.  Samaan aikaan käynnissä on voimakas malliston sähköistäminen 48 voltin sähköjärjestelmän sekä uuden sukupolven plug-in-lataushybridien avulla. Tänä vuonna esitellään myös kokonaan uusi EQC, ja ensi vuonna luvassa on ensimmäinen täyssähköinen EQ-tuoteperheen SUV-malli. EQ-sähköautot tullaan rakentamaan samoilla tuotantolinjoilla muiden Mercedes-Benz-mallien kanssa.

Julkaistu: 8.1.2018