Uuden työn aloittanut Minna Kauppi: ”Olen kuin lapsi, joka opettelee työelämän aakkosia”
Puheenaiheet
Uuden työn aloittanut Minna Kauppi: ”Olen kuin lapsi, joka opettelee työelämän aakkosia”
Entinen huippusuunnistaja on totutellut viime kuukaudet uuteen, urheilu-uran jälkeiseen elämään.
Julkaistu 25.1.2016
Apu

Menestyksekkään suunnistusuransa syksyllä päättänyt Minna Kauppi on yksi helmikuussa alkavan Mertaranta ja legendat -ohjelman urheilijatähdistä. Aiemmin Minna on kieltäytynyt systemaattisesti kaikista tosi-tv-ohjelmista, ja joutui nytkin puntaroimaan pitkään osallistumistaan alkusyksystä kuvattuun ohjelmaan.

– Urheilullinen näkökulma sai minut lopulta suostumaan mukaan. Tiesin, että urani tulee todennäköisesti loppumaan, ja mietin, että nyt jos koskaan lähden mukaan. Tämän jälkeen minun ei tarvitse enää koskaan osallistua yhteenkään tosi-tv-ohjelmaan, Minna kertoi ohjelman lehdistötilaisuudessa.

Minnan lisäksi Antero Mertarannan isännöimässä ohjelmassa nähdään Jani Sievinen, Toni Nieminen, Timo ”Juti” Jutila, Tommi Evilä, Jari Isometsä, Marja-Liisa Kirvesniemi ja ainoana aktiiviurheilijana Hanna-Maria Seppälä. Viikonmittainen kuvausleiri oli Minnan mukaan hyvin silmiä avaava ja antoisa kokemus.

– Meillä oli todella hyvä porukka, joka antoi itsestään paljon, ja pääsimme välillä todella koskettaviinkin tunnelmiin. Kauhistelimme toistemme kertomuksia, että eihän tuollaista voi oikeasti tapahtua, Minna muisteli kuvauksia.

Myös Minnan oman uran varrelta löytyy vaikeita hetkiä. Kun suunnistustähti tuuletti vuonna 2012 maailmanmestaruutta, hänen sisällään myllersi paljon muitakin tunteita kuin iloa. Minna oli eronnut hiljattain suunnistaja Pasi Ikosesta ja oli henkisesti täysin säpäleinä.

– Ohjelmasta välittyykin varmasti aiempaa paremmin se kuva, ettei minunkaan elämäni ole ollut pelkkää tuulettamista ja riehumista. Kaikilla meillä on takanamme asioita, jotka ovat olleet paljon suurempia kokemuksia kuin yksikään voitto.

Suuri elämänmuutos takana

Parhaillaan Minna on elämänsä toistaiseksi suurimmassa taitekohdassa, kun pitkä ja menestyksekäs urheilu-ura on jäänyt taakse ja hän on etsinyt itselleen uusia ammatillisia haasteita. Vuoden alussa ex-suunnistaja aloitti uudet työt mökinvuokrausfirman markkinointipäällikkönä.

– Urheilu on ollut niin pitkään suuri intohimoni ja ammattini, että tietysti kyseessä on yksi elämäni suurimmista muutoksista. Olen vähän kipuillutkin, mutta samalla olen myös todella innoissani. Vihdoinkin olen uskaltanut avata uusia ovia.

Uusi työ vaikuttaa Minnasta mielekkäältä, mutta liikemaailman tavoille oppiminen on vienyt oman aikansa.

– Onhan tämä aika erikoista, sillä en ole koskaan elämässäni ollut oikeissa töissä – jossei mansikkamaata lasketa mukaan. Allekirjoitin nyt elämäni ensimmäisen työsopimuksen. Olen kuin pieni lapsi, joka opettelee työelämän aakkosia, Minna nauroi.

Suuri muutos entiseen on myös se, että Minnan arki ei ole enää niin kurinalaista kuin aiemmin. Hänen ei tarvitse herätä joka aamu aamulenkille, jollei hän tahdo, tai vahtia jokaista suupalaansa.

– MM:n kisojen jälkeen olemme olleet Sipen kanssa aika persoja herkuille. Nyt uudesta vuodesta alkoikin perinteinen herkkulakko. Helmikuussa siirrymme sitten yhteen herkkupäivään viikossa, Minna kertoi viitateen avopuolisoonsa muusikko Sipe Santapukkiin

Kommentoi »