Tuulilasi

Uuden Twingon myynti alkaa – "moottorin sammuttaminen vahingossa lähes mahdotonta"


Uuden Renault Twingon matkustamo on edellistä mallia 33 senttiä pitempi kojelaudasta takaluukkuun, vaikka auto on ulkomitoiltaan 10 senttiä edeltäjiään lyhyempi. Auton akseliväli on 2,49 metriä ja auton kokonaispituus 3,59 metriä, ja kuorman suurin pituus voi olla 2,31 metriä.
Kuvat Renault

Ketteryys on Renaultin mukaan merkittävimpiä etuja uuden Twingon takamoottoriratkaisussa, ja sillä on saatu lyhennettyä auton etuosaa. Twingon kääntösäde on vain 4,30 metriä, ja sen etupyörät kääntyvät peräti 45 asteen kulmaan, kun normaali asteluku kaupunkiautoissa on 30.

Uuden Twingon voi yksilöidä eri tavoin. Ulkovärivalikoiman lisäksi koriin saa teippauksia ja valittavissa on kolme eri sisustusväriä (sininen, harmaa tai punainen).

Suomessa myytävään varustelutasoon kuuluu myös muun muassa R&GO järjestelmä, jonka avulla älypuhelimen voi yhdistää autoon. Toistaiseksi R&GO -sovellus on mahdollista ladata Android ja iOS-puhelimiin.

Lisävarusteena on saatavissa myös tehdasasenteinen elektronisesti toimiva kankainen aurinkokatto (1764 euroa), joka tarjoaa etu- ja takamatkustajille 71 cm:n pituisen ja 68 cm:n levyisen panoraamanäkymän taivaaseen.

Hinta selvillä

Uuden Twingon rakenne ja tekniikka saavat valmistajan mukaan aikaan tasapainoisemman painojakautuman, sillä painosta 45 prosenttia on etupyörillä ja 55 takana, etuvetoisessa mallissa suhde oli 70/30.

Moottorina Suomessa myytävässä Twingo SCe 70 S&S Expression -mallissa toimii vapaasti hengittävä 999 cc:n bensakone, joka tuottaa 70 hevosvoiman tehot.

Moottori on valmistajan mukaan erityisen joustava taajamakäyttöön, sillä lähes 90 prosenttia vääntövoimasta on käytettävissä 1000 kierroksesta lähtien, mikä tarkoittaa pienempää vaihtamistarvetta ja lisääntynyttä ajomukavuutta. "Tämän moottorin sammuttaminen vahingossa on lähes mahdotonta liikkeelle lähdettäessäkin", Renault lupaa.

Auton yhdistetty polttoaineen kulutus on 4,2 l/100 km ja CO2-päästöt 95 g/km. Vaihteistona toimii viisivaihteinen manuaali ja varustukseen kuuluu mäkilähtöavustin.

Twingo SCe 70 S&S Expressionin hinta veroineen on 13 190 euroa. Mallin varustelutaso on nykyaikaan sopiva, ja mukana on muun muassa ajonvakautus, mäkilähtöavustin ja ilmastointi sekä erikoisuutena alas taittuva etumatkustajan istuin pitkien tavaroiden kuljettamiseen.

Lisävarusteista mainittakoon erikseen Twin´Go-paketti, joka sisältää takapysäköintitutkan, lämmitetyt etuistuimet, sähkötoimiset ja lämmitetyt peilit, Isofix-kiinnikkeen apukuskin istuimeen, kuljettajanistuimen korkeudensäädön sekä kannellisen hansikaslokeron. Tämä luksus maksaa noin 353 euroa.

Maantiepaketti, johon kuuluu vakionopeudensäädin ja kaistavahti maksaa 353 euroa, ja erikoisvärien hinnat vaihtelevat 235 eurosta aina lähes 590 euroon.

Uuden Twingon myynti alkaa ensi viikonloppuna.

Lue myös:

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa

Julkaistu: 1.9.2014