Tuulilasi

Uuden Mondeon myynti alkaa – tarjolla myös hybridi

1

Uusi Ford Mondeo on nyt ennakkotilattavissa ja saapuu myyntiin Euroopassa vuoden loppupuolella.
Kuvat Ford

Mallin hinnat alkavat 28 700,95 eurosta, jolla saa 1,6-litraisen dieselmallin. Halvin bensamalli lähtee mukaan reilulla 30 000 eurolla. Kyseessä on 6-vaihteisella manuaalilla varustettu 1,5-litrainen EcoBoost.

Ford Mondeo on tarjolla ensimmäistä kertaa hybridimallina, ja ensi vuoden alussa mallistoon tulee lisää bensiini- ja dieselmoottorivaihtoehtoja sekä neliveto. Mallisarjaan kuuluu niin neli- kuin viisiovinen versio sekä varta vasten Eurooppaa varten kehitetty Wagon-farmari.

Mondeon bensiinimoottoreiksi on esittelyvaiheessa saatavana 1.5 litran ja 2.0 litran EcoBoost-moottorit. 1-litrainen EcoBoost-bensiinimoottori liittyy valikoimaan vuoden 2015 alussa.

Saataville tulee myös ECOnetic Technology -malli, jossa on 1.6 litran dieselmoottori. mallistoon kuuluu mös 2.0 litran TDCi-dieselmoottori.

Neliovinen Mondeo Hybrid yhdistää 2,0 litran bensiinimoottorin sähkömoottoriin ja 1,4 kWh:n litium-ioni-akkuun. Mondeo Hybrid on ensimmäinen sähköhybridiajoneuvo, jota Ford valmistaa Euroopassa. Mallin CO2-päästöissä päästään arvoon 99 g/km.

”Mondeo tuo korkeat laatuvaatimukset ja premium-ominaisuudet – kuten alan ensimmäiset ilmatäytteiset takapenkin turvavyöt ja Fordin ensimmäiset led-ajovalot Euroopassa – yhä useamman kuljettajan saataville“ sanoo Ford Europen Joe Bakaj tiedotteessa.

Uusi alusta

Uusi Mondeo on ensimmäinen Eurooppaan tuleva malli, joka on rakennettu Fordin uudelle CD-segmentin alustalle.

Mallissa on ensimmäistä kertaa mukana Fordin uusi integral link -itsenäinen takajousitus sekä Fordin ajoneuvon dynamiikan hallintajärjestelmä. Tämän avulla ohjauksen vastus ja välittömyys muuntuvat “comfort”, “normal” ja “sport” -alusta-asetusten mukaisiksi.

“Uuden Mondeon kori on 10 prosenttia jäykempi kuin edellisen sukupolven mallin. Uusi Mondeo on helpposti hallittavissa, se reagoi nopeasti käsittelyä parantavan teknologiansa, kuten kaarreajon hallintajärjestelmän ansiosta“, kertoo Ford Europen Ulrich Koesters tiedotteessa.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa

Julkaistu: 23.9.2014