Tuulilasi

Uuden E-Mersun yksityiskohdat alkavat vähitellen paljastua – julkistus tammikuussa


Seuraavan sukupolven E-sarjan Mercedes julkistetaan tammikuussa Detroitin autonäyttelyssä. Auto saapuu Euroopassa myyntiin jo keväällä.
Teksti Max Lange
Kuvat Daimler

Eemelin designia ei ole vielä paljastettu, mutta salakuvien perusteella tiedetään, että muodoiltaan auto tulee olemaan lähellä C-sarjaa ja S-sarjaa. Muodot tulevat olemaan edeltäjään verrattuna huomattavasti pyöreämmät.

Teknisesti autosta tiedetään myös jo sen verran, että auto tulee olemaan edeltäjäänsä noin 70 kg kevyempi. Pidentyneen akselivälin myötä kuitenkin takajalkatilat kasvavat nykyisestä. Auton pyörät ovat lähempänä kulmia, mikä parantaa tilankäyttöä.

Automobilwochelle puhunut Mercedesin insinööri Michael Kalz paljasti, että auton perusmoottoriksi tarjotaan aluksi kaksilitraista E 200 d mallia, josta irtoaa 190 hv. Hinnat alkaen -bensiinimalli puolestaan on 184-heppainen E 200. Myöhemmin autoon on luvassa muita neljä ja kuusisylinterisiä moottoreita sekä erilaisia pistokehybridivariantteja.

Teknisesti E-sarja aiotaan tuoda S-sarjan tasolle tai mahdollisesti jopa sen ohi. Automatisoidussa ajamisessa Eemeli tulee nappaamaan Daimler-konsernin kärkipaikan teknologian suunnannäyttäjänä.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 26.11.2015