Tuulilasi

Uuden Audi A1:n valmistus alkoi – uudistettu alustarakenne


Audi A1:n valmistus on alkanut Martorellissa. Uutta urheilullista kompaktin kokoluokan mallia valmistetaan yksinomaan Martorellin tehtaalla, ja sitä viedään sieltä ympäri maailmaa. Tehtaan vientivolyymi on näin kasvatettu jo yli 80 prosenttiin.
Teksti Audi
Kuvat Audi

Audi A1:n tuotannon siirto Martorelliin on jatkoa Audi Q3:sen tuotannolle. Audi Q3:sen tuotanto Martorellissa alkoi vuoden 2011 puolessa välissä. Sen jälkeen Martorellissa valmistettiin yli 800 000 Audi Q3:sta, mikä ylitti alkuperäiset odotukset. Edellisen sukupolven Audi A1 valmistettiin Brysselissä, kun taas uusi Audi Q3 valmistetaan nyt Unkarissa Györin tehtaalla.

”Audi A1:n siirto tänne Martorelliin on tunnustus erinomaisesta työstä, jota Martorellin tiimi on tehnyt Audi Q3:sen valmistuksessa viimeisinä vuosina. Uusi Audi A1 valmistetaan korkeimpien standardien mukaan, vahvistaen samalla Audin sitoutumisen Martorellin tehtaaseen strategisena valmistuspaikkana ja osana Volkswagen-konsernin globaalia tuotantoverkostoa”, kertoo SEATin tuotannosta ja logistiikasta vastaava johtaja Christian Vollmer.

”Viime vuosina Martorellin tehdas ammattitaitoisine työntekijöineen on valmistanut Audi Q3:sta ja tehnyt tästä mallista suuren menestyksen. Tehdas on saanut paljon kokemusta Audin erittäin laatuorientoituneesta tuotantojärjestelmästä. Tämän vuoksi Martorell on ihanteellinen paikka uuden Audi A1:n valmistukseen – mallin, joka on yksi strategisista tukipilareistamme tässä segmentissä”, sanoo Audi AG:n tuotannosta ja logistiikasta vastaava johtaja Peter Kössler.

Uutta Audi A1:tä valmistetaan kahdessa vuorossa uudistetulla MQB A0 -alustarakenteelle suunnitellulla linjalla. Audi A1:n valmistus Martorellissa myötävaikuttaa tehtaan korkean tuotantoasteen säilyttämiseen.

Julkaistu: 8.11.2018