Mondo

USA:n motelli­klassikoiden paluu

USA:n motelli­klassikoiden paluu
Tienvarsien moottorihotellit ovat palanneet ja remontoitu loistohotelleiksi USA:ssa

Motellit eli tienvarsien moottorihotellit syntyivät Yhdysvalloissa 1920-luvulla, kun autoilijat tarvitsivat yöpaikkoja matkansa varrelle. 1960-luvun jälkeen niiden suosio kuitenkin romahti. Yksi syy oli suurten ketjuhotellien yleistyminen, toinen huono maine: motelleja pidettiin rikollisten ja muiden hämäräveikkojen majapaikkoina. Pian moni vanha motellirakennus seisoikin tien vieressä hylättynä ja ränsistyneenä. Nyt ne ovat kuitenkin tekemässä paluuta, ja yhä useampi takavuosien klassikko on remontoitu uuteen loistoon. Tässä kolme pysähtymisen arvoista.

1 Phoenix Hotel

San Franciscossa sijaitseva motelli oli takavuosina etenkin rocktähtien suosiossa. Phoenixissa ovat yöpyneet artistit David Bowiesta Red Hot Chili Peppersiin. Huoneissa on hienoa retrotunnelmaa, ja sisäpihalta löytyy lämmitetty uima-allas.

2 hh alkaen 200 e, phoenixsf.com

2 Kimpton Goodland

1960-luvun motellista remontoitu surffihenkinen boutiquehotelli Santa Barbarassa, Los Angelesin pohjoispuolella. Hotellissa toimii VNYL-levykauppa ja jokaisesta huoneesta löytyy levysoitin, jolla ostoksia voi kuunnella. Uima-altaalla on viikonloppuisin joogatunteja.

2 hh alkaen 160 e, thegoodland.com

3 Austin Motel

Texasin cooleimmassa kaupungissa Austinissa sijaitsevassa klassikkomotellissa on ollut majoitustoimintaa vuodesta 1938. Huvittava yksityiskohta on alkuperäinen, muodoltaan fallinen neonkyltti, jonka vuoksi paikka sai lempinimen ”the penis motel”. Nyt Austin Motel on menneen ajan henkeen sisustettu majapaikka tyyli­tietoiselle asiakas­kunnalle.

2 hh alkaen 196 e, austinmotel.com

Austin Mote
Julkaistu: 27.6.2020
Kommentoi »