Tuulilasi

Unohda Koleos – Renaultilta tulee Kadjar


Renault laajentaa crossover-mallistoaan.
Kuvat Renault

Ranskalaismerkki esittelee uuden C-segmentin crossover-mallin helmikuun alussa. Tietoja tulokkaasta tiputellaan julkisuuteen seuraavan viikon ajan ja virallisesti auto esitellään 2. helmikuuta.

Nimekseen malli saa Kadjar. Nimi rakentuu kahdesta osasta KAD- sekä JAR. KAD viittaa sanaan “quad” eli "mönkijä” ja siten tuo Renaultin mukaan esille nelivetoauton mene minne tahansa -asennetta.

JAR vastaavasti tulee ranskankielisistä sanoista “agile” ja “jaillir”, ja kuvaa ketteryyttä sekä yllätyksellistä esiintuloa. Nimessä on myös eksoottinen tunnelma, joka houkuttaa seikkailuun sekä uusien näkökulmien löytämiseen.

Nissanin pohjalle

Ensitiedot Renaultin tulokkaasta saatiin jo kesällä 2014, ja vaikka Renault puhuu Kadjarin kohdalla "merkin ensimmäisestä c-segmentin crossoverista", lienee kyseessä Koleoksen (kuvassa) korvaaja.

Renaultin Australian johtaja paljasti heinäkuussa, että Renault suunnittelee Koleoksen korvaajaa.

Tuolloisten suunnitelmien mukaan uusi SUV perustuisi vahvasti nykyiseen Nissan X-Trailiin ja käyttäisi Renault-Nissan allianssin moduularista CMF-pohjalevyä.

Nykyistä Koleosta valmistaa Renaultin eteläkorealainen tytäryhtiö Renault Samsung Motors, ja Koreassa autoa on myyty Renault Samsung QM5-nimellä. Mallin pohjarakenne oli sama kuin edellisen sukupolven X-Trailissa.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.  

Julkaistu: 26.1.2015