Tuulilasi

Unkarilaisministeri kosioretkellä Teslan luona


Unkarin ulkomaankauppaministeri on tavannut Teslan edustajia matkallaan Silicon Valley’iin. Hänen agendallaan oli uutistoimisto MTI:n mukaan kertoa Teslalle verohuojennuksista ja muista kannustimista, mitä Unkari voisi tarjota.
Kuvat Tesla

”Tapaamisen tarkoitus oli vain osoittaa Unkarin paikka kartalla sekä kertoa maasta, jolle autot ovat tärkeä asia”, ministeri Peter Szijarto kertoi tavattuaan Teslan laki- ja talousjohtoa.

Ministerin mukaan Teslan johtajat suhtautuivat varsin positiivisesti Unkariin, etenkin maan yritysverotukseen, joka on vain 9 % eli alhaisin 28 EU-maasta.

Szijarton mukaan Tesla tulee rakentamaan ensi vuonna kaksi sähköautojen superlatausasemaa Unkariin. Unkarin tavoite on pystyttää 3000 latausasemaa vuoden 2019 loppuun mennessä.

Audi on yksi Unkarin suurimpia maastaviejiä, se kuvailee Gyorin moottoritehdastaan maailman suurimmaksi. Myös Daimlerilla, Opelilla ja Suzukilla on tehtaat Unkarissa.

Korealainen SK Innovation kertoi viime kuussa investoivansa 770 miljoonaa dollaria rakentaakseen sähköauton akkuja valmistavan tehtaan Unkariin.

Autojen tuotanto ja vienti on erityisen tärkeää Unkarin taloudelle. Autoteollisuus työllistää maassa 100 000 ihmistä.

Julkaistu: 16.12.2017