Mondo

Unelmoitko retkestä majakkasaareen? – Koe nämä paikat

Unelmoitko retkestä majakkasaareen? – Koe nämä paikat
Majakkaseuran puheenjohtaja Anne Björk antaa vinkit majakkasaarista, joihin kuka vain pääsee tutustumaan ilman omaa venettä.

Marjaniemi, Kallo ja Utö

Oulun lähellä Hailuodon Marjaniemessä ja Porin edustalla Kallon saarella sijaitseville majakoille pääsee autolla ympäri vuoden. Utön saarelle ja majakalle Saaristomerellä vie myös ilmainen reittivene vuoden ympäri.

Suomenlinnan kirkko

Moni helsinkiläinenkään ei aina hoksaa, että Suomenlinnan kirkon tornissa on majakka. Siihen ei tosin pääse kiipeämään.

Söderskär

Porvoon edustan Söderskärin majakalle pääsee kesäisin yleisöristeilyillä. Lintujen suojelun vuoksi saarelle rantautuminen on kielletty touko–heinäkuussa, lukuun ottamatta ohjattuja yleisöristeilyjä.

Bengtskär

Suomen todennäköisesti kuuluisimmalle majakalle Turun saaristossa pääsee kesäisin risteilyillä ja vuoroveneellä. Majakassa voi majoittua, mutta Bengtskärin huoneet varataan yleensä täyteen kauan etukäteen.

Isokari ja Kylmäpihlaja

Kustavin kuntaan kuuluvalle Isokarin majakalle ja Rauman saariston Kylmäpihlajan majakalle pääsee kesäisin veneretkillä, ja niillä voi myös majoittua kesäkaudella.

Märket ja Gustavsvärn

Ahvenanmerellä sijaitseva Märket ja Hangon lähellä sijaitseva Gustavsvärn ovat Suomen Majakkaseuran hallinnoimia ­majakkasaaria. Niille pääsee kesäisin venekyydeillä, mutta majoitusta on vain seuran talkoolaisille.

Lisätietoja majakoista: ­majakkaseura.fi

Julkaistu: 23.2.2020
Kommentoi »