Apu

”Ulkona sataa romua niskaan!” - Lasten suusta

”Ulkona sataa romua niskaan!” - Lasten suusta
Sanoiko lapsi jotain hauskaa? Kerro se meille. Joka viikko yksi julkaistuista lausahduksista palkitaan Lasten suusta -kirjalla.
Julkaistu: 30.10.2019
Juoksimme pellon laitaa Ari-serkkuni, 5, kanssa. Hän pysähtyi, painoi kylkeään ja sanoi: ”Olin äidin mahassa niin pahassa asennossa, että vieläkin pistää kylkeen!”
Carita
Antti, 4, oli aamulla lähdössä päivähoitoon ja vanhemmat töihin. Ulkona satoi räntää. Pikkumies tuli ulko-ovelta ­takaisin itkua kiertäen ja valitti: ”En voi lähteä ulos, kun siellä sataa romua niskaan!” Tuon jälkeen meillä on satanut joka talvi romua niskaan, vaikka tapahtumasta on yli 30 vuotta.
Lapsen murhe
Mummi peitteli pikkupoikaa nukkumaan vanhempien ollessa Helsingissä asioilla. Oli pimeä, räntäsateinen syysilta. Poika pyysi iltarukouksessaan varjelusta kaikille muille läheisilleen, mutta ei vanhemmilleen. Mummin ihmetellessä, miksi näin, poika vastasi: ”Ei ne tarvitse, niillä on autossa uudet Michelin-renkaat.”
Arja
Olimme mummolassa. Kaksivuotias poikani huomasi ­vessassa tiskiharjan ja huusi: ”Ukin hammasharja!”
Mamma

Viikon klassikko

Pikku-­Maijalla ja mummilla oli sama syntymäpäivä. Maija silitteli mummin poskia ja sanoi: – Kuinka sinä olet noin vanha, vaikka me olemme syntyneet samana päivänä?
Mummi Turusta
Apu 9/1982

Lähetä meille lasten hauskat lausahdukset

Muista yhteystietosi! Joka viikko yksi julkaistuista lausahduksista palkitaan Lasten suusta -kirjalla. Tällä viikolla palkinto lähtee ­nimimerkille Carita.
lastensuusta.apu@a-lehdet.fi
Apu, Lasten suusta, 00081 A-lehdet
Kommentoi »