Tuulilasi

Uberin valitus Lontoossa hylättiin


Kuljetuspalveluyritys Uber on hävinnyt juttunsa paikallisessa työtuomioistuimessa EAT:ssä koskien kuljettajien työntekijöiden oikeuksia.
Kuvat All Over Press

Viime vuonna kaksi Uberin kuljettajaa valitti tuomioistuimeen siitä, että Uberin pitäisi kohdella heitä työntekijöinä ja taata kuljettajilleen samat oikeudet kuten lepotauot ja minimipalkan. Valitus meni läpi ja Uber teki vastavalituksen, joka nyt hylättiin.

Päätös ei tarkoita sitä, että se vaikuttaisi välittömästi Uberin 50 000 kuljettajan asemaan Lontoossa, mutta Reutersin mukaan se poikinee lisää vastaavia vaatimuksia.

Uber ilmoitti välittömästi valittavansa päätöksestä korkeampaan tuomioistuimeen. 

Uberilla on ollut vaikeuksia monissa maissa, kun perinteiset taksiyritykset sekä lainsäätäjät ovat olleet huolissaan yhtiön toiminnasta. Lontoon viranomaiset päättivät ottaa Uberin taksiluvat pois, asian valitusprosessi on edelleen kesken. Viranomaiset pitivät yhtiön käytäntöjä vastuuttomina sekä vaarallisina. Uber on Reutersin uutisen mukaan joutunut samoista syistä lopettamaan palvelunsa esimerkiksi Tanskassa ja Unkarissa.

”Viimeisen vuoden aikana olemme tehneet paljon muutoksia työntekijöidemme hyväksi. He haluavat olla meillä töissä, koska he arvostavat valinnanvapautta työssään, he voivat itse päättää, koska ovat töissä. Juuri siksi tuemme valittamaan tästä päätöksestä edelleen”, sanoi Uberin Britannian johtaja Tom Elvidge tiedotteessa.

Osaa kuljettajista edustava GMB työntekijäjärjestö piti tuomiota voittona työntekijöiden oikeuksille.

”Uberin on nyt kohdattava vastuunsa ja annettava työntekijöilleen oikeudet, jotka heille kuuluvat”, sanoi GMB:n lakiosaston johtaja Maria Ludkin.

Edit: Juttua muutettu 14.11.2017 klo 18.47, Uberin taksilupien käsittely Lontoossa on edelleen kesken

Julkaistu: 10.11.2017