Tuulilasi

Uberin taksilupien peruminen maksaisi lontoolaisille yli miljardin vuodessa


Kuljetuspalveluja tarjoava Uber on valittanut taksilupiensa perumisesta Lontoossa. Se saa vielä toimia kaupungissa niin kauan kunnes valitus on käsitelty.
Kuvat All Over Press

Jos luvat perutaan, se vaikuttaa saman tien kyytien hintoihin Lontoossa, sillä Uber on hselkeästi halvempi kuin Lontoon tavalliset taksit.

Suur-Lontoon valvontaelin on julkistanut arvionsa siitä, miten paljon Lontoon kyydit kokonaisuutena kallistuvat, jos Uberin valitus ei mene läpi. Sen mukaan Uberin kyydit ovat 40 % halvempia kuin tavallisten mustien taksien. Noin kymmenen kilometrin ja 15 punnan Uber-kyyti maksaa normitaksilla 25 puntaa.

Uberin panna tulisi maksamaan laskelmien mukaan lontoolaisille vuosittain 90 miljoonaa puntaa eli yli 100 miljoonaa euroa. Lisäksi Uberin 40 000 kuljettaja menettäisivät palkkatuloja 864 miljoonaa puntaa. Kokonaisvaikutukset vuodessa olisivat siis yli miljardin euroiksi muunnettuna.

”Luvut näyttävät dramaattisilta, mutta mielestäni ne kertovat oivasti, miten suuri taloudellinen vahinko tässä tehtäisiin lontoolaisille sekä tuhansille autonkuljettajille. Toivon että pormestari ja kaupungin liikenteestä vastaava TfL tulevat perumaan päätöksensä, sillä se oli mielestäni kammottavan huono päätös. Emme halua nähdä mitään pitkittyviä oikeusjuttuja tässä asiassa”, kommentoi Suur-Lontoon valvontaelimen konservatiivijäsen Andrew Boff Expressille.

Luvat peruttiin, koska Uberin katsottiin rikkovan turvallisuusmääräyksiä ja sitä ei pidetty riittävän vastuullisena yrityksenä.

Julkaistu: 20.10.2017