Tuulilasi

Uberin pääjohtaja: "Uskomme yhä autonomisiin autoihin"Uberin pääjohtaja: "Uskomme yhä autonomisiin autoihin"

Uberin pääjohtaja Dara Khosrowshahi sanoo yhtiön yhä uskovan autonomisiin autoihin, vaikka heidän testiautonsa olikin osallisena kuolonkolarissa Arizonassa viime kuussa.
Kuvat Uber

49-vuotias nainen menehtyi, kun Uberin autonominen auto ajoi autopilotilla ja törmäsi pyöräänsä tien yli taluttaneeseen naiseen. Uber lopetti saman tien testiohjelmansa.

Khosrowshahi ei ottanut kantaa siihen, koska testausta tullaan jatkamaan. Hän kertoi yhtiön tekevän nyt tiivistä yhteistyötä viranomaisten kanssa asian selvittämiseksi ja ottavansa asian erittäin vakavasti.

Autonomisten autojen aiheuttamat kuolonkolarit ovat nostaneet esiin niiden turvallisuuden ja jopa koko tulevaisuuden. Moni kaipaa tarkempia yhtenäisiä standardeja autoille.

”Pitkällä tähtäimellä me uskomme edelleen vahvaasti autonomiseen teknologiaan. Nämä autot ovat tulevaisuuden vaihtoehto, joka voi myös kokonaan eliminoida auton omistamisen. Kun lastentaudeista päästään eroon, nämä autot ovat erittäin turvallisia”, Khosrowshahi sanoi.

Uberin kolari on edelleen Yhdysvaltain liikenneviranomaisten tutkinnassa.

”He ovat täysin neutraaleja tehtävässään. Kyllä he ymmärtävät, mistä on kysymys. Katsotaan sitten myöhemmin, miten me tähän kaikkeen tulemme reagoimaan.”

Arizonan kuvernööri on kieltänyt Uberia testaamasta autojaan julkisilla teillä ainakin toistaiseksi. Kuvernööri Doug Ducey on kuvaillut onnettomuutta hälyttäväksi sekä sanonut sen johtuneet viasta auton järjestelmissä.

Onnettomuustutkintaa johtavan NTSB:n puheenjohtaja Robert Sumwalt kertoi Reutersille, ettei heillä ole asiasta mitään uutta tiedotettavaa.

Julkaistu: 12.4.2018