Tuulilasi

Uberin lentävien taksien palvelulle takaisku


Uber Technologiesin piti aloittaa lentävien taksien palvelu Dubaissa, mutta asia on viivästynyt. Nyt Uber on tarjoamassa palvelua muille kaupungeille.
Kuvat Uber

Taksipalvelun nimi on UberAIR. Testilennot on tarkoitus aloittaa vuonna 2020 ja palvelu voisi olla käytössä vuonna 2023.

Viime vuonna Uber kertoi, että ensimmäiset kaupungit, mihin palvelu tulee ovat Dallas ja Los Angeles. Uber haluaa kuitenkin taksinsa myös johonkin suurkaupunkiin Yhdysvaltain ulkopuolella. Uber on nyt kertonut, että kaupungin pitää olla asukasmäärältään vähintään kaksi miljoonaa, lentokentän pitää olla korkeintaan tunnin ajomatkan päässä ja kaupungin pitää lähteä Uberin tueksi.

Uber kertoi jo aikaisemmin, että tuo kaupunki on Dubai, nyt matkaan on tullut mutkia.

”Dubai on ilmaissut kiinnostuksensa palveluamme kohtaan. Haluamme nyt kuitenkin laajentaa mahdollisesti kiinnostuneiden kaupunkien määrää, siksi olemme kertoneet kriteerit tämän palvelun saamiselle”, Uberin puhenainen kertoi.

Uberin lentävä taksi on täyssähköinen ja sen voi tilata älypuhelinapplikaatiolla aivan kuten Uberin autotkin. Lentävien taksien suurin ongelma on vielä lainsäädäntö. Uber on jo pitkään käynyt neuvotteluja eri viranomaisten kanssa saadakseen tarvittavat luvat.

Uber ei ole yksin lentävien taksien markkinoilla, ainakin 19 muuta yritystä suunnittelee samanlaista projektia parhaillaan.

Julkaistu: 11.5.2018