Tuulilasi

Uberin kuolonkolarin pelätään katkaisevan autonomisten autojen kehityksen


Uberin autonomisen auton aiheuttama kuolonkolari Arizonassa on herättänyt rajusti keskustelua autonomisen tekniikan turvallisuudesta.
Kuvat All Over Press

Teknologian huippuyrityksillä on ollut hankaluuksia seittää asia ja vakuuttaa ihmiset sensorien sekä ohjemistojen turvallisuudesta. Vielä ennen kolaria näytti siltä, että autonomisen tekniikan tulo tuotantoautoihinkin on aivan oven takana.

Yhä useampi onkin alkanut myöntää, ettei teknologiaa ole ehkä vielä hienosäädetty tarpeeksi, ja että vastaavanlaiset onnettomuudet tulevaisuudessa saattavat suistaa uskon teknologiaan kuluttajien ja lainsäätäjien silmissä.

”Samankaltaiset onnettomuudet saattavat tehdä lisäharmia jo ennestään hiukan hauraalle kuluttajien uskolle tähän tärkeään työhön. Myös lainsäätäjien silmissä tämä saattaa aiheuttaa jopa haluja keskeyttää autonomisen teknologian kehitys”, arvelee Intelin varatoimitusjohtaja ja Mobileyen teknologiajohtaja Ammon Shashua.

Moni autonominen systeemi käyttää Nvidian tietojenkäsittely-alustaa autonomisissa autoissaan. Yhtiö lopetti myös testaukset pian onnettomuuden jälkeen.

”Turvallisuus on tietenkin ehdoton ykkösasia. Teemme koko ajan töitä isoimpien tietojenkäsittelyongelmien kanssa”, sanoo Nvidian pääjohtaja Jensen Huang.

Huang kuitenkin kertoi, ettei Uber käytä Nvidian Drive PX -järjestelmää.

Julkaistu: 3.4.2018