Tuulilasi

Uber taistelee taksiluvistaan Lontoossa: "Emme tiedä, mitä meiltä vaaditaan"


Yhdysvaltalainen kuljetuspalveluja tarjoava Uber aikoo taistella pitääkseen taksilupansa Lontoossa. Lontoon viranomaiset päättivät, ettei syyskuun lopussa vanhenevia Uberin lupia jatketa.
Kuvat All Over Press

Uutisoimme asian käänteistä eilen. Lupien peruminen jättäisi työttömäksi Uberin 40 000 kuljettajaa Lontoossa. Uber saa kuitenkin toimia Lontoon kaduilla ainakin niin kauan kunnes valitusprosessi on käyty loppuun.

”Meitä ei ole pyydetty tekemään mitään muutoksia toimintaamme, haluaisimme kovasti tietää, mitä muutoksia meidän on tehtävä”, sanoo Uberin Lontoon johtaja Tom Elvidge Sunday Timesille.

”Se vaatisi kuitenkin dialogia, jota ei ole valitettavasti käyty millään tasolla. Me olemme kyllä valmiit tekemään muutoksia, kunhan tiedämme, millaisia niiden tulee olla.”

Lontoon liikenneviranomaiset (TfL) kieltäytyivät kommentoimasta asiaa lehdelle.

Lehden mukaan Uber olisi valmis parantamaan asiakkaidensa turvallisuutta ja kuljettajiensa työetuja kuten rajoitettuja viikkotuntimääriä sekä lomarahoja.

Uber on pyytänyt asiakkaitaan allekirjoittamaan vetoomuksen taksilupiensa puolesta. Perjantaina nimiä oli kertynyt 400 000, lauantaina jo 600 000. Lehden haastatteleman Uberin edustajan mukaan 20 000 Uberin kuljettajaa on myös lähettänyt sähköpostia Lontoon pormestarille asiasta.

Julkaistu: 25.9.2017