Tuulilasi

Uber ja NASA kehittävät yhdessä lentävää taksia

Uber ja NASA kehittävät yhdessä lentävää taksia
Kuljetuspalveluyritys Uber ja Yhdysvaltain liittohallituksen alainen ilmailu- ja avaruushallintovirasto NASA ryhtyvät yhdessä kehittämään autonomisia lentäviä takseja.
Kuvat
Julkaistu: 9.11.2017

Suunnitelman mukaan Uber aloittaa testilennot Dallasin ja Los Angelesin alueella 2020. Koneissa olisi tilaa neljälle matkustajalle ja ne voisivat matkata 320 kilometrin tuntinopeudella.

Uberin mukaan heidän lentävä taksipalvelunsa voisi olla käytössä jo 2023. Uber kertoo jo nevottelevansa Yhdysvaltain ja Euroopan lainsäätäjien kanssa tehdäkseen visiosta totta.

NASA on jo kehitellyt softaa autonomisen ilmailun hallintasysteemistä. Se on jo selvittänyt kaksi neljästä eri vaiheesta teknologian testausprosessissa. Vaiheet 1 ja 2 sisältävät testejä asumattomilla tai harvaan asutuilla alueilla, vaiheet 3 ja 4 tuovat testaamisen alueille, missä on enemmän populaatiota. Uberin on tarkoitus tulla mukaan yhtälöön nelosvaiheen jälkeen, se alkaa maaliskuussa 2019.

Lentävän taksin voisi tilata Uberin mukaan kuin autonkin, älypuhelinsovelluksella. Uberin lisäksi samankaltaisia palveluja suunnittelevat myös Airbus ja hollantilainen PAL-V. Se on jo esitellyt oman versionsa lentävästä taksista, Airbus puolestaan arvelee aloittavansa mahdollisesti tuotannon noin 10 vuoden kuluttua.

(Lähde: Motortrend)

Kommentoi »