Tuulilasi

Tyly arvio: "Teslan rakenne ei tuota voittoa - pörssiosake vain toiveiden ja unelmien yhdistelmä"Tyly arvio: "Teslan rakenne ei tuota voittoa - pörssiosake vain toiveiden ja unelmien yhdistelmä"

Tunnetun sijoittajan Jim Chanosin mielestä sähköautoja valmistavan Teslan ajatusmalli on väärä, eikä yhtiö ole hänen mukaansa rakenteellisesti voittoa tuottava.
Kuvat Tesla

”Kolme vuotta sitten uskottiin, että Tesla tulee tekemään tänä vuonna voitollista tulosta. Nyt he kertovat, että voittoa tehdään 2020, ja veikkaanpa, että vuonna 2019 he sanovat tekevänsä voittoa vuonna 2025”, Chanos sanoo Bloombergillä.

Chanos ennusti aikoinaan oikein Enronin romahduksen. Hänen mielestään Elon Muskin johtama Tesla toi Model 3:n markkinoille ainoastaan rauhoitellakseen sijoittajia.

Teslan iso ongelma on Chanosin mukaan se, että nyt sähköautopeliin ovat tulleet isot autonvalmistajat valtavine muskeleineen.

”Kilpailu on jo nyt erittäin kovaa. Teslaa vastaan taistelee isoja yrityksiä, joilla on vahva taloudellinen pohja ja ne tekevät voittoa."

Bloombergin mukaan Musk on trollannut sijoittajia esimerkiksi twiittauksillaan. Teslan osake onkin noussut tänä vuonna peräti 59 %. Chanosin mukaan se on harhaa.

”Teslan osake on ehkä enemmän kuin mikään muu, vain toiveiden ja unelmien yhdistelmä.”

Julkaistu: 29.9.2017