Tuulilasi

Tuulilasin Vuoden auto: Yllätys - samalta merkiltä toinenkin TOP10-auto


Kia saa toisenkin merkin Tuulilasin Vuoden auto -listauksessa TOP10:een.

Kia Optima Plug-in Hybrid sijottui Tuulilasin raadin rankingissa kahdeksanneksi. Kia Niro pistää vieläkin paremmaksi nappaamalla listalla viidennen sijan. Kokenut autotoimittaja Pasi Piironen nosti omalla listallaan Niron jopa Vuoden autoksi.

"Kia on uuden ajan hybridi. Niron käyttöominaisuuksia ei ole uhrattu ekologisuuden alttarille. Se tuntuu arkikäytössä ihan tavalliselta crossoverilta, joka vain sattuu kuluttamaan tavanomaista vähemmän polttoainetta", Piironen perustelee.

Raati kiitti samoja ominaisuuksia kuin Piironenkin. Erityisesti kiitosta saivat Niron helppo ajettavuus, pieni kulutus ja hyvät sisätilat. Lisäksi crossover-kori takaa auton haluttavuuden.

TUULILASIN VUODEN AUTO

5. Kia Niro

Onnistunut veto Kialta crossovereiden sarjaan. Koko kansan hybridi. Tekniikka modernia, muttei liian prameaa. Tällä tavalla toteutettuja hybridejä tarvitaan lisää, mikäli halutaan saavuttaa suuri yleisö. Hyvä yhdistelmä käyttöominaisuuksia ja hybridiyttä.

6. Seat Ateca

Järkevä ja samalla kiehtova katumaasturi Seatilta. VW-tekniikkaa alehintaan. Kova sana suomalaisten suosikkiluokassa

7. Porsche 718 Cayman

Koska 911 ei ole se aito ja alkuperäinen Porsche, nousee 718 Cayman tämän vuoden top-5 –listalle. Porsche ei ehtinyt downsizing-junaan ennen kuin se lähti jo toiseen suuntaan. Silläkään ei ole väliä, sillä 718:in kaksilitrainen turbobokseri kuulostaa ja tuntuu ihan oikealta urheiluauton moottorilta. 

8. Kia Optima Plug-in Hybridi

Tässä on hybridiautojen tulevaisuus.Mukavuutta, taloudellisuutta ja tyylikkyyttä kohtuukustannuksin.

9. Opel Ampera-e

Opelin sähköautouutuus, jonka myynti ei vielä edes alkanut Suomessa. Ampera-e:stä odotetaan kuitenkin menestystarinaa, sillä sen toimintasäde ja matala hinta ovat suurempien kuluttajamassojen ulottuvilla.

10. Skoda Kodiaq

Skodan kivikova uutuus, jota Tuulilasin raadin jäsenet pitävät yhtenä parhaimmista uusista automalleista vuosiin. Odotetaan kovaa tekijää huippusuosittujen kaatumaastureiden luokassa. Kilpailykyinen hinta, isot tilat.

Katso oheiselta videolta, millainen auto Kia Niro on.

Julkaistu: 29.12.2016