Tuulilasi

Tuulilasin Vuoden auto: Peugeotin uusi ykkösässä suoraan TOP3:een


Peugeot 3008 nousee Tuulilasin Vuoden auto -listalla komeasti podiumille.

Tuulilasin raati kiittää Peugeotin suunnittelijoita rohkeudestaj ja laadukkuudesta. 3008:a pidetään jopa kaikkien aikojen parhaana Peugeotina. Toisen sukupolven 3008 on täysiverinen katumaasturi, jonka ominaisuudet riittävät Tuulilasin raadin mukaan luokkansa ehdottomaan kärkeen.

Katso oheiselta videolta Pasi Piirosen arvio 3008:sta, kun Peugeot julkisti ensimmäiset tiedot uudesta ässästään.

TUULILASIN VUODEN AUTO

3. Peugeot 3008

Paras Peugeot ja paras ranskalaisauto vuosiin. Fiksu tilankäyttö, nykyaikainen sekä laadukas ohjaamo. Näyttää myös modernilta, hieman konseptiautolta.

4. Mercedes Benz E

Vahva veto jälleen Mercedes Benziltä.  Tuntuva harppaus eteenpäin etenkin ajettavuudessa. Oikeastaan kaikessa hyvä. Erinomainen kulutuksen ja suorituskyvyn suhde. Kova sana taksitolpalla.

5. Kia Niro

Onnistunut veto Kialta crossovereiden sarjaan. Koko kansan hybridi. Tekniikka modernia, muttei liian prameaa. Tällä tavalla toteutettuja hybridejä tarvitaan lisää, mikäli halutaan saavuttaa suuri yleisö. Hyvä yhdistelmä käyttöominaisuuksia ja hybridiyttä.

6. Seat Ateca

Järkevä ja samalla kiehtova katumaasturi Seatilta. VW-tekniikkaa alehintaan. Kova sana suomalaisten suosikkiluokassa

7. Porsche 718 Cayman

Koska 911 ei ole se aito ja alkuperäinen Porsche, nousee 718 Cayman tämän vuoden top-5 –listalle. Porsche ei ehtinyt downsizing-junaan ennen kuin se lähti jo toiseen suuntaan. Silläkään ei ole väliä, sillä 718:in kaksilitrainen turbobokseri kuulostaa ja tuntuu ihan oikealta urheiluauton moottorilta. 

8. Kia Optima Plug-in Hybridi

Tässä on hybridiautojen tulevaisuus.Mukavuutta, taloudellisuutta ja tyylikkyyttä kohtuukustannuksin.

9. Opel Ampera-e

Opelin sähköautouutuus, jonka myynti ei vielä edes alkanut Suomessa. Ampera-e:stä odotetaan kuitenkin menestystarinaa, sillä sen toimintasäde ja matala hinta ovat suurempien kuluttajamassojen ulottuvilla.

10. Skoda Kodiaq

Skodan kivikova uutuus, jota Tuulilasin raadin jäsenet pitävät yhtenä parhaimmista uusista automalleista vuosiin. Odotetaan kovaa tekijää huippusuosittujen kaatumaastureiden luokassa. Kilpailykyinen hinta, isot tilat.

Julkaistu: 2.1.2017