Tuulilasi

Tuulilasin Vuoden auto: "Lyö jauhot suuhun muille"


Mercedes Benzin uusi E-sarja ottaa Tuulilasin Vuoden auto -listalla komeasti neljännen sijan.
Kuvat Daimler

Kun Tuulilasi esitteli uuden E-sarjan kesällä, sen sanottiin lyövän jauhot muille suuhun. Sama hehkutus jatkuu myös Vuoden auto -raadin arvioissa. E-sarjalaista kehutaan tasapainoisekis kokonaisuudeksi, josta ei puutteita ja heikkouksia juurikaan löydy. Autosta odotetaan omassa luokassaan taattua myyntimenestystä myös Suomessa.

TUULILASIN VUODEN AUTO

4. Mercedes Benz E

Vahva veto jälleen Mercedes Benziltä.  Tuntuva harppaus eteenpäin etenkin ajettavuudessa. Oikeastaan kaikessa hyvä. Erinomainen kulutuksen ja suorituskyvyn suhde. Kova sana taksitolpalla.

5. Kia Niro

Onnistunut veto Kialta crossovereiden sarjaan. Koko kansan hybridi. Tekniikka modernia, muttei liian prameaa. Tällä tavalla toteutettuja hybridejä tarvitaan lisää, mikäli halutaan saavuttaa suuri yleisö. Hyvä yhdistelmä käyttöominaisuuksia ja hybridiyttä.

6. Seat Ateca

Järkevä ja samalla kiehtova katumaasturi Seatilta. VW-tekniikkaa alehintaan. Kova sana suomalaisten suosikkiluokassa

7. Porsche 718 Cayman

Koska 911 ei ole se aito ja alkuperäinen Porsche, nousee 718 Cayman tämän vuoden top-5 –listalle. Porsche ei ehtinyt downsizing-junaan ennen kuin se lähti jo toiseen suuntaan. Silläkään ei ole väliä, sillä 718:in kaksilitrainen turbobokseri kuulostaa ja tuntuu ihan oikealta urheiluauton moottorilta. 

8. Kia Optima Plug-in Hybridi

Tässä on hybridiautojen tulevaisuus.Mukavuutta, taloudellisuutta ja tyylikkyyttä kohtuukustannuksin.

9. Opel Ampera-e

Opelin sähköautouutuus, jonka myynti ei vielä edes alkanut Suomessa. Ampera-e:stä odotetaan kuitenkin menestystarinaa, sillä sen toimintasäde ja matala hinta ovat suurempien kuluttajamassojen ulottuvilla.

10. Skoda Kodiaq

Skodan kivikova uutuus, jota Tuulilasin raadin jäsenet pitävät yhtenä parhaimmista uusista automalleista vuosiin. Odotetaan kovaa tekijää huippusuosittujen kaatumaastureiden luokassa. Kilpailykyinen hinta, isot tilat.

Lue Tuulilasin arvio uudesta Mercedes Benz E:stä ilmaiseksi tästä.

Julkaistu: 31.12.2016