Tuulilasi

Tuulilasin toimituksen tuomio – Nissan Qashqai nousee myydyimmäksiTuulilasin toimituksen tuomio – Nissan Qashqai nousee myydyimmäksi

Tuulilasin nettisivuilla julkaistaan toimitukselle esitetty viikon kysymys viikoittain.
Teksti TL-verkkotoimitus
Kuvat Vesa Eskola

Tuoreen Tuulilasin (4/2014) kannessa komeilee uusi Nissan Qashqai. Suurta suosiota nauttinut katumaasturi pyrkii jälleen markkinakärkeen. Niinpä kysyimmekin Tuulilasin toimitukselta, nouseeko malli Suomen myydyimmäksi.

Lopputulos saatiin jääkiekkolukemin 5-3, ja menestys lienee lähes taattu, sillä enemmistö toimituksesta uskoo suomalaisten suosikin nappaavan myyntitilastojen kärkipaikan.

Tässä vastaajien perustelut:

"Kyllä. Jos ei nouse myydyimmäksi, niin ainakin ihan kärkeen. Nissanilla on edelleen erittäin hyvä myyntiverkosto ja uskollisia asiakkaita. Merkin maine on kova, ja koskaan ominaisuuksien puutteet eivät ole estäneet Nissania nousemasta kärkeen. Niin käy nytkin, kunhan ymmärtävät pitää hinnan järkevänä. Joitakin tosin saattaa haitata 1,2-litrainen moottori, mutta eivätköhän taitavat myyjät osaa selittää senkin parhain päin. Ja olihan jo yli 50 vuotta sitten Datsunin ensimmäinen Suomeen tuotu malli Bluebird 1200."

"Ei nouse. Kakkosruutuun jää. Kyllähän tuo uusi malli näyttää tosi kuumalta, mutta en silti jaksa uskoa, että rahkeet riittävät ykkössijallle. Pelkällä pintaliidolla ei pitkälle pötkitä, ja sitä paitsi Skoda Octavia ja VW Golf tarjoavat Nissanille liian kovan vastuksen."

"Nousee. Nissanin täkäläinen verkosto on pystynyt samaan aiemmankin mallin kohdalla, eikä panoksia tarvitse kohdistaa mihinkään muuhun merkin malliin. Lisäksi kantaa on todella paljon, eli enää ei tarvitse tehdä yhtä paljon valloitusmyyntiä kuin alkuperäisen Qashqain tapauksessa."

"Kyllä nousee. Suomen Qashqai-kanta on niin suuri, että pelkästään vanhaan malliin tyytyväisten omistajien patoutuneet autonvaihtopaineet riittävät nostamaan uuden Qashqain ykköseksi tänä vuonna."

"Ei nouse. Syy: hinta noussut, kilpailijat kirineet (mm. Uusi golf, uusi ocu)."

"Kyllä nousee.  Farkkuluokan uudet haastajat Skoda Octavia, Toyota Auris ja VW Golf syövät toisiltaan myyntilukuja, kun taas Qashqai painii ihan omassa SUV-sarjassaan. Siihen auto on lisäksi erittäin houkuttelevasti hinnoiteltu. Lisäksi Qashqai-kanta on Suomessa niin suuri, että jo pelkästään uuteen vastaavaan vaihtavat Nissan-kuskit saavat auton nousemaan lähelle kärkeä."

"Ei, mutta lähellä varmaan käydään. Koska kilpailu kiristynyt ja seitsenpaikkainen malli puuttuu."

"Kyllä. Malli on vain parantunut ja ostajia riittää."

Aiemmat viikon kysymykset löydät täältä.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa

Julkaistu: 21.3.2014