Tuulilasi

Tuulilasi rallilegenda Stig Blomqvistin kyydissä – autona Audi Sport Quattro!


Joskus haaveista tulee totta.
Kuvat Stefan Warter

"…Paikalla on nimittäin yksi legendaarisimmista rallikuskeista, Stig Blomqvist – ja hänen kyytiinsä pääsee, jos uskaltaa.

Eikä millä tahansa autolla. Paikalle on roudattu kaksi aitoa B-ryhmän rallitykkiä 80-luvun puolivälistä: Sport Quattro ja Sport Quattro S1 – juuri ne samat, jotka silloin joskus suhahtivat pikkupojan ohitse muutaman metrin päästä…"

Näin kirjoittaa Tuulilasin toimituspäällikkö Jussi Saarinen kevättalven tapahtumista Ruotsin Åressa ja jatkaa:

"…Ja sieltä hän nyt saapuu. Ainoa mies maapallolla, joka kykeni rikkomaan suomalaisten mestaruusputken B-ryhmän kaikkein hulluimpina vuosina 1983–1986. Blomqvist nappasi tittelin vuonna 1984, minkäs muun kuin Audin ratissa."

Seuraa juttutuokio rallilegendan kanssa.

"Ajoin jäänuotteja Björn Waldegårdille, kun itselleni ei ollut tarjolla tehdasautoa. Ihmiset naureskelivat ennen kilpailua, että mikä tämä Audi oikein on. Nauru loppui, kun Hannu (Mikkola) johti pian rallia kuudella minuutilla!", Blomqvist kertoo ja muistelee uraansa.

"Tiimi antoi minulle vapaasti hengittävän 80 Quattron, jotta emme olisi käyneet liian kovaa sisäistä kilpailua Hannun  kanssa. Auto oli melkein puolet tehottomampi kuin iso Quattro, eikä alle mahtunut yhtä pitäviä talvipyöriäkään."

Tarina jatkuu pitkään, ja edessä on vielä ikimuistoinen kyyti. Harva pääsee Blomqvistin kartturiksi!

Lue elämyksellinen ralliraportti Tuulilasin 16.4.2014 ilmestyneestä tuoreimmasta numerosta 5/2014.

Seuraa Tuulilasin tallin ja automaailman tapahtumia Facebookissa

Julkaistu: 16.4.2014