Tuulilasi

Tuulilasi 4/2013


Elämä jatkuu Geneven autonäyttelyn jälkeenkin. Uusimmassa Tuulilasissa on näyttelykatsauksen lisäksi ajankohtaistietoa kesärenkaiden hankiintaan. Entä millaisia faktatietoja voit antaa pienen perheauton ostamisesta kiinnostuneelle tuttavalle? Onko suosittelusi Auris, Focus, Golf vai Rapid? Tuulilasista voit varmistaa, ettet puhu puuta heinää.
Kuvat A-lehtien kuvatoimitus

Genevessä ei synkistelty

Euroopan uusien autojen markkinat ovat melko synkässä tilassa. Se ei juurikaan näkynyt Geneven autonäyttelyssä. Uusia konsepteja ja uusiutuneita automalleja esiteltiin, aivan kuin ahdinko ei vaikuttaisi autojen valmistajiin lainkaan.

Mutta kyllä se vaikuttaa. Jenkkimarkkinat ovat elpyneet, ja amerikkalaisten valmistajien tilanne on aivan toisenlainen kuin vielä muutama vuosi sitten. Edes eurooppalainen finanssikriisi ei tuntunut suuremmin vaikuttavan. Paitsi yhteen – Chrysler-Fiatiin.

Alfa Romeolla totuudet hetket

Chrysler on saatu iskuun, mutta Fiatin tilanne on yhä huolestuttavampi. Kohtalon hetket alkavat olla käsillä, kun Alfa Romeo yritetään pitää hengissä. Siinä on urakkaa pääjohtaja Sergio Marchionnelle.  On paljon helpompaa luvata, että italialaisten ylpeys Alfa saadaan saksalaisten premium-merkkien aidoksi kilpailijaksi kuin saada tämä hokema muuttumaan todeksi. Samaa on yritetty jo lukuisia kertoja siinä onnistumatta. Nyt emmeissä on kuitenkin aikaisemmasta poikkeavia ratkaisun aineksia.

Mikä valita, jos aikeissa on pienen perheauton ostaminen?

Vastaukseen löydät aineksia tutustumalla vertailuun, jossa mukana ovat uusiutunut Toyota Auris, Ford Focus, Skoda Rapid ja VW Golf.  Vertailutestin autot maksavat 22 000 – 24 000 euroa. Testistä vastannut insinöörimme Juuso Kallioinen toteaa, että ratkaisussa on paljolti kymys mausta. Jos tarvitse tilaa, niin tämä, Jos haet ajettavuutta, niin tuo. Jos vaadit parasta ohjausta, niin ota kolmas. Ja hän itse ottaisi tuo neljännen. Ja makuratkaisun voi aina perustella selkeillä faktoilla.

Kesärengastestissä kaksi voittajaa

Kesärengastesti puolestaan osoittaa, että mukana olleiden renkaiden erot tulevat selkeimmin esille märällä tienpinnalla. Se ei kuitenkaan riitä. Paras rengas on hyvä kaikissa ominaisuuksissa. Lopputuloksena on se, että ykkössija jaettiin Michelin ja Nokian ovat kummatkin mainioita.

Julkaistu: 18.3.2013