Tuulilasi

Tutut, vieraat & rumat – tässä ovat Los Angelesin autonäyttelyn erikoisuudet

Tutut, vieraat & rumat – tässä ovat Los Angelesin autonäyttelyn erikoisuudet
Tuulilasi sai harvinaislaatuisen tilaisuuden päästä tutustumaan Los Angelesin autonäyttelyyn paikan päällä. Seuraavassa on kooste amerikkalaisen autonäyttelyn ihmeistä. Lisää Los Angelesin todellisista uutuuksista voit lukea 15.12. ilmestyvästä Tuulilasista.
Julkaistu: 1.12.2016
Nissan Rogue
Kyllä, Nissanin markkinointiosasto on keksinyt, että tuleva Tähtien Sota -elokuva ja Nissan Rogue ovat parhaat kaverit keskenään. Euroopassa Nissan X-Trailina tunnetulla Rogue-katumaasturilla ja Star Wars Rogue One -elokuvalla on sama nimi. Let the Force be with you!
Porsche 911 RSR
Onko tämä Porschen ensimmäinen tehtaan valmistama 911, joka ei ole takamoottorinen? WEC- ja IMSA-sarjoihin suunnitellun kilpurin massiiviselle takadiffusorille ei olisi jäänyt tarpeeksi tilaa, jos moottori olisi ollut perinteisellä paikalla takana. Sijaitseeko 911:n moottori sittenkin väärässä paikassa?
Ford Fusion
No sehän on vanha tuttu Ford Mondeo! Eurooppalaisen Mondeon Pohjois-Amerikan serkku Fusion on tosin saanut jo ensimmäisen faceliftinsä. Saanemme piakkoin myös Eurooppaan kasvoiltaan kohotetun Mondeon.
Ford Ecosport -viljelytötsät
Jotta autonäyttelyn päästö- ja viherarvot pysyvät normaalina, oli Ford tuonut ständilleen kaupunkiolosuhteisiin tarkoitettuja kasvis- ja yrttiviljelmäputkiloita. Fordin mukaan näiden avulla jokaisen takapihalla voidaan kasvattaa omia kasviksia. En tiedä, miten Ford Ecosport liittyy asiaan.
Ford F-150
There’s nothing more Murican than a big ol’ pick-up truck! Usko tai älä, Ford F-150 on Yhdysvaltojen myydyin automalli. Luvut ovat hämmästyttäviä, sillä vuonna 2015 Ford myi peräti 780 000 uutta F-150-pick-upia.
Fiat 500e
Kalifornian osavaltion sähköautopykälä vaatii, että jokaisella osavaltiossa autojaan myyvällä automerkillä tietty prosentti myytävistä autoista on oltava täyssähköautoja. Siksi on olemassa täyssähköinen Fiat 500e, jota ei myydä missään muualla kuin Kalifornian auringon alla. Tälle lienee potentiaalia myös Euroopassa.
Porsche 919 Hybrid
Porsche oli tuonut näytille vain 50 prosenttia vuoden 2015 Le Mans -voittaja-autostaan. Toinen puolisko kilpa-autosta on nimittäin Legoja. Tuollaisen Lego-auton minäkin voisin ottaa olohuoneeseeni.
Genesis G80
Hyundai on pyrkimässä premium-apajille omalla luksusbrändillään. Teema on sama kuin tutkapari Toyota-Lexuksella. Genesis on nyt lanseerattu täysimittaisesti Yhdysvalloissa, ja luvassa on lähitulevaisuudessa lukuisia erilaisia malleja. Eurooppaan Genesis saapuu tosin vasta vuosikymmenen loppupuolella, sillä merkiltä puuttuvat sekä farmarit että dieselit.
VW Tiguan
Vaikka Euroopassa olemme saaneet nauttia toisen sukupolven Tiguanista jo vuoden verran, saavat yhdysvaltalaiset vielä ajella tovin ensimmäisen sukupolven mallilla. Kaupasta saa siis vielä rahalla vanhaa mallia. Uuden Tiguanin lanseeraus rapakon toiselle puolelle tapahtuu vuoden 2017 aikana.
Chevrolet Bolt
Chevrolet Boltin sisar Euroopan markkinoilla on tietenkin odotettu Opel Ampera-e. Valitettavasti auto löytää tiensä Suomeen vasta 2018. Kalifornialaiset voivat kuitenkin jo nyt ostaa omakseen tämän kompaktin täyssähköauton.
Lyhyen koeistumisen perusteella Boltin takatilat ovat ulkomittoihinsa nähden erinomaiset. Lisäksi tavaratila on todella syvä, eikä ruuman tilavuudesta ole akkujen vuoksi jouduttu tinkimään.
Buick Encore
Katos katos, Opel Mokkahan se siinä! No sir, it’s a brand new Buick, Buick Encore. Jep jep.
Volvo & Moose
Volvo oli tuonut ständilleen muovisen hirven, sillä losangelesilaiset eivät välttämättä kovin usein tällaista eksoottista otusta näe. Ruotsalaismerkki on nykyään myös harvinainen näky automessuilla, sillä se saapuu vain yhteen autonäyttelyyn vuodessa per manner.
Sivistystä automessuilla
Mitä olisivat automessut ilman teoriaosuutta? Tämä hardcore-tason opus kertoo, kuinka rakennat oman pistokehybridin. Tämä ilmiö on ilmeisesti niin iso juttu Yhdysvalloissa, että siitä pitää tehdä kirjakin.
Avaruusalus
En tiedä, mikä se on. Ilmeisesti vuosimallia 2016.
Kommentoi »