Tuulilasi

Tutkimus: Seat Aronalla paras jälleenmyyntiarvo


Autovista-konsernin tutkimuksen mukaan uusi SEAT Arona säilyttää kilpailijoihinsa verrattuna parhaiten jälleenmyyntiarvonsa kuudella tärkeimmällä Euroopan markkina-alueella.
Kuvat Seat

Autovista-konserni on johtava hintatietojen toimittaja Euroopan autoteollisuuden päätöksentekijöille. Autovistan tuottamien tietojen avulla yritykset ja yksityishenkilöt saavat luotettavaa tietoa ostopäätöksensä tueksi. Tutkimuksen mukaan SEAT Arona erottuu edukseen toiminnallisuudellaan, hinta-laatusuhteellaan ja edistyksellisellä turvallisuus- ja liitettävyysteknologiallaan.

Uusi SEAT Arona, joka on brändin toinen yksinomaan Martorellissa MQB A0 -alustalle valmistettu malli ja ensimmäinen malli kompaktissa crossover-segmentissä, ei poikkea tästä.

Auton hankintapäätös edellyttää huolellista arviointia sekä yksityishenkilöltä että yritykseltä. Hankintahinnan lisäksi on tärkeää ottaa huomioon myös ylläpitokustannukset ja jälleenmyyntiarvo. SEAT on huomioinut erityisesti nämä seikat uuden Aronan kehittämisen yhteydessä.

Autovista Groupin viimeisin tutkimus kohdistui kompakteihin crossover-malleihin. Tutkimuksessa nousee esiin se, että SEAT Arona on kilpailijoihinsa verrattuna yksi vähiten arvostetuista autoista Espanjassa, Saksassa, Ranskassa, Italiassa, Portugalissa ja Belgiassa. Tutkimuksen mukaan uusi Arona on kuitenkin todennäköisesti luokkansa paras ostos. 

”Uusi SEAT Arona vastaa täydellisesti yritysautokäyttäjien odotuksiin. Uusi SEAT Arona on erinomainen vaihtoehto jälleenmyyntiarvonsa, tilojensa ja varustelunsa ansiosta, jotka ovat tuttuja ylemmän kokoluokan autoista. Pienin SUV-mallimme tulee epäilemättä tukemaan SEATin asemaa uusien yritysautoasiakkaiden houkuttelemisessa”, sanoo SEATin myynti- ja markkinointijohtaja Wayne Griffiths.

Huomioiden sekä bensiini- että dieselmallit, SEAT Aronalla on paras jälleenmyyntiarvo. Se on jopa viisi prosenttiyksikköä korkeampi kuin lähimmällä kilpailijalla Espanjassa.

Viimeisten viiden vuoden aikana SEAT yritysautojen myynti on kasvanut 90 prosenttia. Autovista-konsernin mukaan menestys tulee eri osa-alueilta. Arona erottuu kilpailijoistaan ajettavuuden, kiihtyvyyden, ajomukavuuden sekä alhaisen melu- ja tärinätason ansiosta. SEAT Aronassa on myös kilpailijoitaan suurempi tavaratila (400 litraa) ja sisätilat.

Uuden Leonin ja Ibizan jälkeen SEAT Arona on espanjalaisbrändin kolmas lanseeraus vuonna 2017. Espanjalaisbrändi esittelee vuonna 2018 suuren SUV-mallin ja tuo mallistoon digitaalisen mittariston ensin Atecaan ja Leoniin ja myöhemmin Ibizaan ja Aronaan.

(Lähde SEAT)

Julkaistu: 30.10.2017