Tuulilasi

Tutkimus: Dieselkammo ohitti Brexit-pelon autokaupoilla

1

Paragon Motor Financen tutkimuksen mukaan dieselautojen pimennossa oleva kohtalo on ohittanut Iso-Britanniassa Brexitin eli EU:sta irtautumisen kaikkein suurimpana vaikuttavana tekijänä autokaupoissa.

Iso-Britannian hallitus ajaa väkevästi dieselautojen myyntikieltoa vuodelle 2040, joidenkin poliitikkojen mielestä se pitäisi tehdä jo kymmenen vuotta aiemmin.

Tutkimuksen mukaan autokauppiaista 100 % on sitä mieltä, että suurin ostokäyttäytymiseen vaikuttava tekijä on nyt dieselien kohtalo. 64 % kauppiasta nosti myös Brexitin osasyylliseksi autokaupan hiljentymiselle.

Tilastot tukevat kauppiaiden arveluja, sillä dieselautojen myynti on laskenut viime vuoteen verrattuna 23,6 %.

”Autoteollisuus kaipaa nyt tilanteen selkiytymistä. Dieselautot on täysin demonisoitu, vaikka infrastruktuuri ei riitä vielä millään vaihtoehtoisille voimanlähteille. Käytettyjen dieselien kauppa käy edelleen hyvin, mikä kertoo, että kuluttajat edelleen haluavat niitä”, sanoo Paragonin johtaja Julian Rance.

”Vuoteen 2040 mennessä moni vaihtaa autoa vielä 4-5 kertaa. Hallituksen olisi tehtävä pelisäännöt selväksi mahdollisimman pian. Nykyinen epävarmuus aiheuttaa vain sekaannusta ja negatiivisuutta”, Rance sanoi.

Julkaistu: 24.6.2018