Tuulilasi

Tutkimus: Automyynti vähenee, öljyn kulutus kasvaa ja polttomoottorit pitävät pintansa


IHS Markitin tutkimuksen mukaan automyynti maailmalla tulee laskemaan kahden seuraavan vuosikymmenen aikana, kun ihmiset käyttävät yhä enemmän erilaisia kuljetuspalveluja.
Kuvat All Over Press

Tutkimuksen mukaan öljyn kulutus tulee silti samaan aikaan lisääntymään.

Vaikka autoja on yhä vähemmän, öljyn kulutus muihin tarpeisiin on nousussa; ennusteen mukaan se nousee vuoteen 2040 mennessä nykyisestä 98 miljoonasta barrelista / päivä 115 miljoonaan barreliin.

Yhdysvalloissa, Euroopassa, Kiinassa ja Intiassa myydään tällä hetkellä noin 80 miljoonaa autoa. Lukema tulee laskemaan tutkimuksen mukaan seuraavan 23 vuoden aikana 54 miljoonaan. Samaan aikaan ajettujen kilometrien määrä tulee kuitenkin nousemaan 65 %.

Tutkimuksen toinen mielenkiintoinen tulos on se, että vuonna 2040 myydyistä autoista 80 prosenttia on edelleen polttomoottori- tai hybridiautoja.

Talousennusteita ja dataa energia- ja autoteollisuudelle tuottavan IHS Markitin mukaan täyssähköautoja on vuonna 2040 noin 19% maailman autokannasta.

”Kuluttajat alkavat hiljalleen omaksua sähköautojen ja autonomisten autojen kehittynyttä teknologiaa”, sanoo IHS:n liikenneosaston johtaja Tom De Vleesschauwer.

”Vaikka monet hallitukset kannustavat ihmisiä hankkimaan sähköautoja, silti kuluttajia tuntuvat kiinnostavan enemmän erilaiset kyytipalvelut. Tutkimuksessamme yllätti se, että öljynkulutus lähteekin nousuun eikä laskuun, vaikka autoja kaupataan yhä vähemmän. Toisaalta, autojen polttoaineisiin käytetään maailmalla tuotetusta öljystä nytkin vain kolmannes”, sanoo IHS:n varapuheenjohtaja Daniel Yergin.

(Lähde: Automotive News)

Julkaistu: 14.11.2017