Tuulilasi

Tutkijat testasivat Teslan Autopilotia – katso videolta, kuinka helppoa on huijata Teslaa luulemaan, että ratin takana on ihminen

Tutkijat testasivat Teslan Autopilotia – katso videolta, kuinka helppoa on huijata Teslaa luulemaan, että ratin takana on ihminen
Arvostetun autoja tutkivan ja testaavan Consumer Reportsin testivideolla näkyy, miten Teslan auto pysyy Autopilotin avulla tiellä ilman, että ratin takana on kuljettaja. Testi haluttiin tehdä, kun hiljattain Texasissa kaksi henkilöä menehtyi kovavauhtisessa onnettomuudessa. Poliisin raportin mukaan Model S:n ratin takana ei ollut ketään.
Julkaistu: 26.4.2021
Teslan pääjohtaja Elon Musk väitti twitterissä, että onnettomuusauton datalogista näkyy, ettei autopilotti ollut päällä onnettomuuden sattuessa. Hänen mukaansa autossa ei myöskään ollut Teslan uusinta Full Self-Driving -ominaisuutta.
Teslaa on toistuvasti moitittu siitä, että termit Autopilot ja Full Self-Driving saavat ihmiset luulemaan, että autot voivat ajaa turvallisesti itsekseen.
”Emme pyrkineet demonstroimaan videolla Texasin onnettomuutta. Sitä tutkitaan edelleen, eivätkä kaikki yksityiskohdat ole tiedossa. Pyrimme vain näyttämään, miten tällaisten autojen ajoavustimia voi väärinkäyttää ilman kuljettajan aktiivista valvontaa. Jos järjestelmä ei pysty edes rekisteröimään, onko kuljettaja ratin takana vai ei, se on mielestämme puutteellinen”, sanoo Consumer Reportsin autotestauksen johtaja Jake Fisher CNN:lle.
Video tehtiin testiradalla, missä ei ollut muita autoja tai ihmisiä, eikä esimerkiksi puita tai mitään muutakaan, mihin auto voisi törmätä.
Consumer Reportsin tutkijoiden mukaan Teslan Autopilottia on helppo huijata.
”Testimme mukaan systeemi ei tunnista lainkaan, kiinnittääkö kuljettaja huomiota liikenteeseen, mutta se ei myöskään pysty tunnistamaan, onko kuljettajan paikalla ihminen vai ei."
Fisher laittoi Autopilotin päälle, poistui kuljettajan istuimelta ja asetti matkavauhdiksi noin 50 km/h. Järjestelmä ei varoittanut millään tavalla, ettei ratin takana ollut kuljettajaa.
Teslan autoissa on kuljettajan istuimella sensori, jonka avulla auto lähtee käyntiin, kun kuljettaja istuu penkille. Sitä ei ole kuitenkaan integroitu Autopilotiin, joka voisi kertoa, ettei kuljettaja istu ratin takana
”Oli itseasiassa aika shokeeraavaa huomata, miten helppoa tämä oli tehdä”, Fisher sanoi.
Autopilot sen sijaan rekisteröi aika ajoin, onko kuljettajan käsi ratissa varmistaakseen, että autoa todellakin kuljettaa joku. Fisher kiersi tämän niin, että hän asetti rattiin painolla varustetun köyden.
Yhdysvaltain liikenneturvallisuusviranomaiset ovat kieltäneet kaikenlaiset laitteet, jotka on suunniteltu varta vasten huijaamaan vastaavan kaltaisia järjestelmiä. Todellakin, sellaisia on olemassa.
Consumer Reportsin testitiimi suosittelee, että Tesla käyttäisi jatkossa etuistuimen painosensoria varmistamaan, että kuljettaja on hänelle kuuluvalla paikalla.
Katso kyseinen testivideo jutun alta.
Kommentoi »