Tuulilasi

Tutkijat paljastivat VW:n malleista valtavan aukon – peräti 100 miljoonaa autoa vaarassa

Tutkijat paljastivat VW:n malleista valtavan aukon – peräti 100 miljoonaa autoa vaarassa
Brittiläisen yliopiston tutkijat ovat selvittäneet, että valtava määrä VW-konsernin malleista on alttiina hyvin yksinkertaiselle hakkerointihyökkäykselle.
Teksti

Uhan alla on kymmeniä miljoonia VW-konsernin autoja, jotka on valmistettu vuoden 1995 jälkeen. Kauko-ohjatulla keskuslukituksella varustetut autot on tutkijoiden mukaan on mahdollista varastaa halvoilla ja helposti saatavilla laitteilla.

Birminghamin yliopiston tietoturva-asiantuntijat ovat julkaisseet tutkimuksen, jossa he esittävät, kuinka VW:n malleihin pystyy tunkeutumaan kalastelemalla auton keskuslukituksen taajuuksia lähietäisyydeltä. Kun auton omistaja painaa nappia avatakseen tai lukitakseen ovet, tallentuu tieto varkaille keskuslukituksesta.

Tutkijoiden mukaan alttiina tälle heikkoudelle ovat suurin osa vuoden 1995 jälkeen valmistetuista Audin, VW, Seatin ja Skodan malleista. Tällaisia autoja on liikkeellä noin 100 miljoonaa kappaletta, arvioivat tutkijat. Tuorein malli, josta aukko löytyi, on vuosimallin 2016 Audi Q3.

Tutkimuksen mukaan lähes kaikissa VW Groupin autoissa on pysyvä avainkoodi, ja autot ovat siksi vaarassa hyökkäyksille. Poikkeuksena tulevat VW:n tuoreimmat MQB-pohjalevyyn perustuvat mallit, jotka eivät ole alttiina tälle samalle hyökkäykselle. Näihin kuuluvat VII-sukupolven Golf sekä tuoreimmat Tiguan-, Touran- ja Passat-mallit.

VW:n edustajan mukaan nykyisen sukupolven mallit eivät ole alttiina hyökkäykselle, muttei kommentoinut merkin vanhempia malleja. Tutkimuksen tehneet tutkijat ovat olleet yhteyksissä asian tiimoilta VW:iin ennen tutkimuksen julkistusta. VW oli pyytänyt tutkijoilta, että tutkimus ei sisältäisi ohjeita, kuinka tämän aukon avulla autot todella varastettaisiin.

Lähde: Reuters

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Julkaistu: 12.8.2016
1 kommentti