Tuulilasi

Tutkijat löysivät dokumentteja Mercedeksen päästöhuijauksista


Yhdysvaltalaistutkijat ovat löytäneet dokumentteja Mercedes-Benzin dieselautoihin asennetuista laittomista ohjelmistoista, joilla on pyritty vääristämään testituloksia.
Kuvat All Over Press

Saksalaisen Bild am Sonntagin mukaan tutkijat löysivät todisteita Slipguard-moottorinhallintajärjestelmästä, joka pystyy tunnistamaan, onko auto testipenkissä. Toinen löydös oli ns Bit 15, joka rajoittaa auton todellisia päästöjä 26 kilometriä, mutta menee sitten pois päältä. Näin testilukemat vääristyvät huomattavan paljon.

Lehti löysi sähköposteja, jossa Mercedeksen insinöörit pohtivat järjestelmän laillisuutta.

Mercedeksen omistajan Daimlerin edustaja ei halunnut kommentoida lähden väitteitä, mutta kertoi yhtiön tekevän yhteistyötä asiassa viranomaisten ja Yhdysvaltain oikeusministeriön kanssa.

Daimleria tutkitaan parhaillaan sekä Yhdysvalloissa että Saksassa dieselhuijauksista. Monien arvioiden mukaan tutkimukset saattavat johtaa isoihin sakkorangaistuksiin sekä massiivisiin autojen takaisinkutsuihin.

“Viranomaiset tuntevat nämä dokumentit, eikä mitään vaatimuksia ole toimitettu meille. Lehti on valikoinut uutisensa dokumentit vain vahingoittaakseen Daimleria ja sen 290 000 työntekijää”, puhemies kommentoi.

Julkaistu: 19.2.2018