Tuulilasi

Turvatyynyskandaali Yhdysvalloissa: VW, Audi, BMW ja Daimler joutuvat kutsumaan 2,5 miljoonaa autoa huoltoon

Turvatyynyskandaali Yhdysvalloissa: VW, Audi, BMW ja Daimler joutuvat kutsumaan 2,5 miljoonaa autoa huoltoon
Japanilaisen Takatan pitkään jatkunut turvatyynyskandaali jatkaa vain paisumistaan, sillä yrityksen turvatyynyt saattavat aiheuttaa mahdollisen onnettomuusriskin. Lue lisää Tuulilasi.fi:n uutisista.
Teksti Max Lange
Kuvat Takata

Takatan turvatyynyjen ongelmat ovat olleet jo pitkään tiedossa, mutta nyt koko ongelman laajuus alkaa paljastua. Ensimmäiset ongelmat havaittiin jo vuonna 2009, ja ainakin 10 ihmisen tiedetään kuolleen Takatan turvatyynyjen aiheuttamiin vammoihin, kertoo Automotive News Europe.

Takatan turvatyynyt voivat onnettomuustilanteissa räjähtää liian kovalla voimalla ja levittää teräviä metalliosia ajoneuvon matkustajatilaan. Tähän mennessä 14 autonvalmistajaa on kutsunut peräti 28 miljoonaa autoa huoltoon Yhdysvalloissa.

Viime kuussa Yhdysvaltojen turvallisuusviranomaiset ilmoittivat, että lisäksi 5,1 miljoonaa autoa ovat viallisia. Tähän summaan kuuluvat saksalaismerkkien, VW:n, Audin, BMW:n ja Daimlerin autot, kertoo Automotive News Europe.

BMW:llä Takatan turvatyynyjen takia takaisinkutsuttavat automallit ovat valmistettu vuosien 2006–2015 välissä, ja niitä on yhteensä 840 000 kappaletta. VW:n mallit ovat vuosimallia 2009–2014 ja Audin 2005–2013. VW:n konsernin malleista huoltoon kutsutaan 850 000 autoa.

Myös Daimlerin takaisinkutsu kattaa reilut 800 000 autoa, jotka on valmistettu vuosina 2007–2014.

Monet autonvalmistajat ovat kertoneet, että he eivät enää jatkossa aio käyttää Takatan turvatyynyjä autoissaan. Japanilaisyrityksen tulevaisuudennäkymät ovat tämän vuoksi heikot, kertoo Automotive News Europe.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Julkaistu: 11.2.2016
Kommentoi »