Tuulilasi

Turvatyynygate paisuu - Toyotaa vastaan nostettiin ryhmäkanne


Toyotaa vastaan on nostettu ryhmäkanne sen myytyä autoja, joissa oli Takatan vialliset turvatyynyt. Samanlaiset oikeustoimet odottavat CarAdvicen mukaan myös Hondaa, BMW:tä, Mazdaa, Subarua, Audia ja Volkswagenia.
Kuvat Toyota

Kanne nostettiin marraskuun 10. päivä, sen mukaan Toyota ”rikkoi velvollisuutensa kuluttajia kohtaan”, sillä Toyota tiesi Takatan turvatyynyjen olevan viallisia, muttei tehnyt asialle mitään.

Toyotan mukaan asiakkaiden turvallisuus on heille ensiarvoisen tärkeä asia. He pyytävät asiakkaitaan tarkistamaan autojensa turvatyynyjen mahdollisen viallisuuden nettisivuiltaan.

Takatan vialliset turvatyynyt ovat vaikuttaneet maailmanlaajuisesti peräti 100 miljoonaan autoon. Koskaan aiemmin autoja ei ole kutsuttu takaisin korjaukseen yhtä paljon saman ongelman vuoksi.

Kanteessa vaaditaan Toyotaa vaihtamaan vialliset turvatyynyt tai hyvittämään ostajalle täyden hinnan autosta, jos niitä ei kyetä vaihtamaan. Esimerkkinä käytettiin naisasiakasta, joka sai tiedon viallisesta turvatyynystä maaliskuussa, mutta sitä ei ole vieläkään korjattu.   

Turvatyynyjen valmistaja Takata meni jupakan seurauksena konkurssiin kesäkuussa.

Julkaistu: 14.11.2017