Tuulilasi

Turun pysäköintimaksuautomaatteja uudistetaan – korttimaksu mahdolliseksi

Turun pysäköintimaksuautomaatteja uudistetaan – korttimaksu mahdolliseksi
Turun kaupungin pysäköintimaksuautomaattien uudistaminen aloitetaan maanantaina 29.1. Uusia lippuautomaatteja asennetaan Humalistonkadulle välillä Puutarhakatu–Yliopistonkatu, Puolalankatu 6:een, Kauppiaskatu 2:een sekä kauppahallin pihalle. Uudistuksen myötä voidaan tarjota autoilijoille mahdollisuus maksaa pysäköinti myös maksukorteilla. Tavoitteena on uusia kaikki automaatit tämän vuoden aikana.
Julkaistu: 28.1.2018
Turun kaupunki vaihtaa vanhoja pysäköintimaksuautomaatteja uusiin. Uusissa automaateissa pysäköintimaksun voi maksaa pankki- ja luottokortilla ja myös lähimaksu on mahdollinen. Kolikoilla sen sijaan ei näissä uusissa automaateissa voi enää maksua suorittaa.

Ajoneuvon rekisteritunnus syötetään automaattiin

Muutos aiempaan on myös se, että uusiin automaatteihin syötetään pysäköidyn ajoneuvon rekisteritunnus. Rekisterinumeron näpyttelyssä on hyvä olla tarkkana, sillä uusien automaattien maksulipukkeiden voimassaolo tarkastetaan lukemalla ajoneuvojen rekisterikilpi sähköisesti. Toistaiseksi myös maksulipuke on edelleen sijoitettava näkyville ajoneuvoon.
Uusia lippuautomaatteja asennetaan alkuun Humalistonkadulle välillä Puutarhakatu–Yliopistonkatu, Puolalankatu 6:een, Kauppiaskatu 2:een sekä kauppahallin pihalle. Yhteensä uusia automaatteja saadaan nyt käyttöön viisi kappaletta. Automaattien asentaminen aloitetaan maanantaina 29.1.

Käyttäjiltä toivotaan palautetta

Uudistuksen myötä kaupunki toivoo käyttökokemuksia uudesta tekniikasta sekä asiakkailta palautetta uudesta maksutavasta ja rekisteritunnuksen antamisesta. Rekisteritunnuksen antamisen taustalla on tavoite päästä aikanaan täysin eroon ajoneuvoon sijoitettavasta maksulipukkeesta. Tällöin pysäköijän ei tarvitsisi maksamisen jälkeen käydä enää ajoneuvolla. Myös pysäköijän oikeusturva paranee, koska maksutiedot ovat jälkeenpäin helposti selvitettävissä järjestelmistä.
Kokonaisuudistuksessa tavoitteena on mahdollistaa maksukortin käyttö laajasti sekä vähentää merkittävästi kolikoilla maksamisen mahdollisuutta.
”Tavoitteena kokonaisuudistuksessa on, että perinteinen kolikkomaksaminen ei poistu kokonaan maksuvaihtoehdoista, mutta läheskään jokainen pysäköintiautomaatti ei jatkossa kolikoita tule hyväksymään. Yleisajatuksena on, että korttelin alueelta löytyisi jatkossakin pysäköintiautomaatti, joka kolikkomaksun hyväksyy”, kertoo valvontakoordinaattori Juho Mustamäki kaupunkiympäristötoimialalta.
Mobiilimaksaminen on viime vuosina tullut yhä suositummaksi ja se säilyy maksutapavaihtoehdoissa edelleen. Matkapuhelimella maksaminen on ajoneuvon kuljettajalle helppoa ja nopeaa. Lisäksi pysäköintimaksun voimassaolon voi lopettaa juuri samalla hetkellä kun pysäköinninkin lopettaa.
Turun kaupunki pyrkii vaihtamaan kaikki vanhat pysäköintimaksuautomaatit uusiin tämän vuoden aikana. Kaikkiaan noin 150 automaattia tullaan vaihtamaan uuteen.
”Aloitamme uudistamisen vanhimmista lippuautomaateista ja tavoitteena on vaihtaa kaikki automaatit uusiin tänä vuonna”, toteaa Mustamäki.
Kommentoi »