Tuulilasi

Turku panostaa puhtaisiin liikkumisvaihtoehtoihin


Turun tavoitteena on olla hiilineutraalikaupunki vuonna 2040, ja fiksu liikkuminen on merkittävä osa tätä kokonaisuutta. Turku Future Forumin teemoina ovat biokaasu, yhteiskäyttöautot, talvipyöräily ja sähköautot.

Turku panostaa voimakkaasti puhtaisiin liikkumisratkaisuihin hiilineutraaliuden saavuttamiseksi muun muassa sähköistämällä joukkoliikennettä ja laajentamalla biopolttoaineiden käyttöä.

Suomen ensimmäisellä CIVITAS-kaupungilla Turulla on puitteet kehittyä todelliseksi kansainväliseksi kestävien liikkumisratkaisujen mallikaupungiksi. Nelivuotinen, EU-rahoitteinen CIVITAS ECCENTRIC -hanke tarjoaa tilaisuuden luoda uudenlaista yliopistojen, yritysten ja muiden toimijoiden yhteistyötä, jolla Turkuun syntyy maailmanluokan älykäs ja päästötön liikkumisjärjestelmä.

Tilaisuudet järjestetään päivän aikana kaksi kertaa samalla ohjelmalla, jotta mahdollisimman monella olisi mahdollisuus osallistua. Ilmoittautumisen yhteydessä voit valita kumpaan tilaisuuteen osallistut.

Teemat:

7.9. Biokaasu 19.9. Yhteiskäyttöautot 15.11. Sähköautot

Tilaisuudet ovat kaikille avoimia ja maksuttomia. Paikkoja on rajoitetusti, ja ne täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.

OHJELMAT:

Turku Future Forum: Biokaasu liikuttaa tulevaisuutta To 7.9. Klo 14-16 ja 17-19 Vanhan raatihuoneen sali, Vanha suurtori 3, 20500 Turku

Turku Future Forum -tilaisuudet jatkuvat syksyllä liikkumisen uusilla suuntauksilla. Sarjan aloittaa biokaasuteema 7.9. Parituntisen aikana tullaan kuulemaan asiantuntijoiden ja palveluntarjoajien puheenvuoroja liikennebiokaasun ja kaasuautojen nykytilasta ja tulevaisuuden näkymistä. Yleisöllä on mahdollisuus keskustella asiantuntijoiden kanssa ja esittää kysymyksiä.

Lisätietoja voit lukea tästä linkistä.

Julkaistu: 21.8.2017