Tuulilasi

Turbokoneiset Porsche 911:t nyt myös nelivetoisena – lisää vauhtia ja ekoiluaTurbokoneiset Porsche 911:t nyt myös nelivetoisena – lisää vauhtia ja ekoilua

Nykyisen Porsche 911-mallin faceliftin yhteydessä Carrera-mallit saivat turbokoneet. Nyt uutuusmoottorit ovat saatavilla myös nelivedon pariksi.
Teksti Max Lange
Kuvat Porsche

Nelivetoiset Carrera 4- ja 4S -mallit erottaa takavetoisesta mallista helpoiten leventyneistä takalokasuojista sekä sekä perän poikki kulkevasta takavaloviivasta. Nelivetomalli on 44 mm leveämpi kuin takavetoinen Carrera.

Carrera 4-malleihin on ensi kertaa tarjolla myös takapyöräohjaus, joka on aiemmin tullut tutuksi 911 Turbo ja 911 GT3 -malleista. Nelivetoa ohjataan nyt sähköhydraulisesti, mikä tekee nelivetoisen 911:n ensi kertaa nopeammaksi kuin takavetoisen mallin.

Riippuen malliversiosta uudet Carrera 4:t ovat joko 0,3 s tai 0,4 s nopeampia kiihdytettäessä 0–100 km/h kuin edeltäjäsukupolvi. Uusilla turbokoneilla on myös tietenkin onnistuttu tiputtamaan kulutuslukemia. Riippuen mallista kulutus on tippunut noin litralla vaparikoneisiin edeltäjiin verrattuna.

Saksassa uudet Carrera 4-mallit tulevat myyntiin tammikuun lopussa 2016, ja Suomessa varmaankin pian tämän jälkeen.

Tilaa Tuulilasin viikkokirje, joka pitää sisällään automaailman ajankohtaisimmat ja tärkeimmät asiat. Viikkokirje ilmestyy perjantaisin.

Lue uusin Tuulilasi diginä hintaan 4,90.

Julkaistu: 9.10.2015